English Français
 
  Početna > Događaji
       
 

Događaji
Fotografije
Mediji o nama

 

 
samo po ian.org.rs  
 
po celom web-u
 
.

 

 

 

 
Srebrni surferi 2013
30. oktobar 2013.godine
Tradicionalno i ove godine održano je takmičenje za bake i deke i njihove unuke u snalaženju na Internetu i u radu na računaru. Finalno takmičenje Srebrni surferi  održano je u Narodnoj biblioteci u Kuli u okviru prekograničnog projekta Biblioteke za novo doba.
Srebrni surferi 2013 Srebrni surferi 2013
 
Radionica "eBibliotekar/eKnjižničar – savremene biblioteke kao telecentri"
24. maj 2013. godine
Radionica eBibliotekar/eKnjižničar održana je 24. maja u Gradskoj biblioteci "Dr Đorđe Natošević" u Inđiji u okviru projekta Biblioteke za novo doba koji zajednički vode IAN Međunarodna mreža pomoći iz Beograda i Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci.
indjija radionica indjija radionica
 
Radionica "Interkulturalni dijalog kroz književnost za decu"
15. maj 2013. godine
Treća u nizu radionica u okviru prekograničnog projekta „Biblioteke/Knjižnice za novo doba" održana je u Gradskoj knjižnici Vukovar 15. maja 2013. godine pod nazivom „Interkulturalni dijalog kroz književnost za decu".
slika VU slika VU
 
Umrežavanje biblioteka i predstavljanje projekta na Sajmu zdravlja u Vinkovcima
20. april 2013. godine
Projekat Biblioteke/Knjižnice za novo doba imao je svoj štand na Sajmu zdravlja u Vinkovcima sa različitim knjigama i drugim materijalima iz svih gradova čije biblioteke učestvuju u projektu.
Vinkovci sajam Vinkovci sajam
 
IANov Edukativni odsek na novoj lokaciji
april 2013. godine
Od 1. maja 2013. godine IAN Telecentar se nalazi na novoj adresi Đure Daničića 5, tel: 011/ 3229 732. Pogledajte detaljnu mapu ovde
IAN Telecentar logo
 
Onlajn nedelja 2013.
mart 2013. godine
IAN organizuje Onlajn nedelju od 18. do 24. marta sa ciljem promovisanja pismenosti u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.
Onlajn nedelja
 
Radionica "Umrežavanje biblioteka kroz veb portal biblioteke.org / knjiznice.org"
7. mart 2013. godine
Druga u nizu radionica namenjenih izgradnji znanja i veština bibliotekara u određenim oblastima relevantnim za unapređenje rada i pozicije biblioteka u lokalnim zajednicama održana je u Bačkoj Palanci
Biblioteke za novo doba
 

Besplatna edukacija za samohrane majke i žene žrtve nasilja

februar 2013. godine
Uz podršku Međunarodnog kluba žena , IAN već četvrtu godine zaredom obezbeđuje besplatne obuke za samohrane majke i žene žrtve nasilja. Program obuhvata paket kurseva čiji je cilj povećanje šansi za pronalaženje posla
international women's club - belgrade
 

Predstavljena Platforma o saradnji organizacija civilnog društva u prevenciji torture

7. februar 2013. godine
U organizaciji Međunarodne mreže pomoći IAN, predstavljena je Platforma o saradnji organizacija civilnog društva u obavljanju poslova nacionalnog mehanizma za prevenciju torture NPM
 
Biblioteke za novo doba
decembar 2012. godine
Sa ciljem da se podrže biblioteke u Srbiji i Hrvatskoj da budu moderni centri znanja u svojim lokalnim zajednicama IAN Međunarodna mreža pomoći iz Beograda i Gradska knjižnica i čitaonica iz Vinkovaca započele su 1. novembra projekat Biblioteke za novo doba .
 
IAN dao komentare na Nacrt zakona o zaštiti osoba sa mentalnim smetnjama

decembar 2012. godine

Tim Međunarodne mreže pomoći IAN, Grupa za mentalno zdravlje, pripremio je analizu i komentare na Nacrt zakona o zaštiti osoba sa mentalnim smetnjama koje je Ministarstvo zdravlja Republike Srbije predstavilo javnosti u oktobru tekuće 2012 godine.

 
Prvi koordinacioni sastanak projekta UniteIT

19. i 20. novembar 2012. godine

Na prvom koordinacionom sastanku održanom u Temišvaru 9 predstavnika konzorcijuma je razgovaralo o projektu UniteIT koji podstiče razmenu iskustava i zajedničke akcije u cilju podizanja svesti o digitalnom jazu i njegovom prevazilaženju.

 

6. novembar 2012. godine

Povodom početka projekta "Ostavi drugačiji otisak na svet " IAN je 6. novembra 2012. održao konferenciju za novinare na kojoj je predstavljen cilj projekta i aktivnosti u naredne dve godine trajanja projekta.

 
Ostavi drugačiji otisak na svet

oktobar 2012. godine

IAN je uz podršku nemačke fondacije Schuler Helfen Leben započeo projekat "Ostavi drugačiji otisak na svet."

 
Otvoren poziv za konsultativnu evaluaciju za projekat Program prevencije torture i rehabilitacije žrtava

12. oktobar 2012. godine

Cilj konsultativne evaluacije je podrška upravljanju projektom, kako bi se poboljšala opšta strategija u vođenju projekta i kako bi se doprinelo planiranju budućih projektnih aktivnosti.

 
Kursevi računara na 3D Olimpijadi

1. - 3. oktobar 2012. godine

I ove godine je IAN Telecentar, na poziv organizatora, održao kurs računara u okviru V Olimpijade sporta, zdravlja i kulture trećeg doba u Sokobanji od 01. do 03. oktobra 2012. godine

 
Srebrni surferi: Finalno takmičenja

15. septembar 2012. godine

Drugu godinu zaredom 15. septembra 2012. u Beogradu održano je takmičenje za bake, deke i njihove unuke u snalaženju na Internetu i u radu na računaru, a takmičarske parove činili su baka ili deka stariji od 55 godina sa unukom mlađim/mlađom 13 godina.

 
Saopštenje povodom slučaja ubistva u Pravoslavnom centru za bolesti zavisnosti

8. avgust 2012. godine

IAN Centar za rehabilitaciju žrtava torture povodom slučaja ubistva štićenika Pravoslavnog centra za bolesti zavisnosti "Sretenje" u Jadranskoj Lešnici, oštro osuđuje inertnost države koja je dopustila da se desi ubistvo i pored višegodišnjih saznanja o nasilju koje je Branislav Peranović sa svojim saradnicima sprovodio u centrima kojima je rukovodio.

 
26. jun - Međunarodni dan UN-a za podršku žrtvama torture

jun 2012. godine

Povodom 26. juna, Međunarodnog dana UN-a za podršku žrtvama torture - IAN u saradnji sa nezavisnim državnim organima i nevladinim organizacijama sprovešće niz događaja kako bi upozorila stručnu i opštu javnost na problem torture u našem društvu

 
Gala humanitarni koncert za majke i decu ugrožene HIV-om

15. maj 2012. godine

Opera i teatar Madlenianum i Asocijacija "Žena Plus" organizuju humanitarni koncert za majke i decu ugroženu HIV-om 15. maja 2012. godine. Dođite na koncert i podržite ovu akciju !

 
Onlajn nedelja za prvi korak u virtuelno društvo

april 2012. godine

Onlajn nedelja 2012. u Srbiji je uspešno završena! Više od 10.000 građana se uključilo kroz različite aktivnosti koje su organizovali partneri kampanje - preko 70 škola, biblioteka i organizacija civilnog društva.

 

Monitoring poseta psihijatrijskoj bolnici u Novom Kneževcu

mart 2012. godine

Tim Nacionalnog mehanizma za prevenciju torture, zadužen za sistematsko praćenje stanja u psihijatrijskim ustanovama, obavio je dvodnevnu monitoring posetu specijalnoj psihijatrijskoj bolnici "Sveti Vračevi" u Novom Kneževcu, 29. i 30. marta 2012.

 

Trening o rodnoj ravnopravnosti

mart 2012. godine

U okviru Programa prevencije torture i rehabilitacije žrtava, koji finansira Evropska unija, IAN je organizovao Trening o rodnoj ravnopravnosti za članove grass root organizacija koje su saradnice na projektu, kao i za projektni tim IAN-a.

   
Ponovljeni poziv za istraživače za kvalitativno istraživanje o Dehumanizaciji u regionu Balkana u okviru projekta Program prevencije torture i rehabilitacije žrtava

19. mart 2012. godine

Međunarodna mreža pomoći IAN otvara poziv za istraživače za organizaciju i sprovođenje četiri kvalitativna istraživanja o fenomenu dehumanizacije u Hrvatskoj, BiH (Sarajevo i Tuzla) i Albaniji.

 
Radionica: Socijalno preduzetništvo i (samo)održivost telecentara

februar-mart 2012. godine

IAN je održao trodnevni seminar za predstavnike Telecentara iz Srbije, Letonije, Moldavije i Rumunije. Projekat je podržao Fond za otvoreno društvo

 
Otvoreni poziv za istraživače za kvalitativno istraživanje o Dehumanizaciji u regionu Balkana u okviru projekta Program prevencije torture i rehabilitacije žrtava

6. februar 2012. godine

Međunarodna mreža pomocći IAN otvara poziv za istraživače za organizaciju i sprovođenje šest kvalitativnih istraživanja o fenomenu dehumanizacije u Srbiji, Hrvatskoj, BiH (Sarajevo i Tuzla), Albaniji i Kosovu .

 
IAN postao deo Nacionalnog mehanizma za prevenciju torture

februar 2012. godine

Odlukom Zaštitnika građana, Međunarodna mreža pomoći IAN izabrana je da bude deo Nacionalnog mehanizma za prevenciju torture, zadužena za sistematsko praćenje stanja u psihijatrijskim institucijama.

 
Radionica: IKT za razvoj i usluge telecentara

januar 2012. godine

EOS fondacija je u Temišvaru održala trodnevni seminar za predstavnike Telecentara iz Srbije, Letonije, Moldavije i Rumunije. Projekat je podržao Fond za otvoreno društvo

 
Računarsko opismenjavanje u ženskom zatvoru u Požarevcu

novembar 2011. godine

IAN je počeo da sprovodi kurseve računara za grupu zatvorenica u zatvoru u Požarevcu.

 
Kursevi računara za Olimpijce Trećeg doba

1. oktobar 2011. godine

Da su i u trećem dobu željni znanja i hrabri da se uhvate u koštac sa najsavremenijim informaciono-komunikacionim tehnologijama pokazali su polaznici u okviru IV Olimpijade sporta, zdravlja i kulture trećeg doba.

 
26. jun - Međunarodni dan borbe protiv torture

24. jun 2011. godine

IAN I CZKD vas pozivaju na umetnički događaj i okrugli sto povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv torture pod sloganom "Svet bez torture"

 
Finalno takmičenje: Super sajber timovi baka, deka i unuka

18. jun 2011. godine

Održano je nesvakidašnje takmičenje za bake, deke i njihove unuke. Parovi koje su činili baka ili deka stariji od 55 godina sa unukom mlađim/mlađom od 13 godina nadmetali su se u snalaženju na Internetu i u radu na računaru

 
Integrisani servisi za zaštitu mentalnog zdravlja i socijalnu zaštitu za model region

maj, jun 2011. godine

IAN organizuje seriju akreditovanih trening programa iz oblasti zaštite mentalnog zdravlja u zajednici - Osnovni principi zaštite mentalnog zdravlja u zajednici i Multi-disciplinarni timski rad i Case-managament (vođenje slučaja) u zaštiti mentalnog zdravlja u zajednici.

 
Međunarodna konferencija
Klikni ka Evropi: Uključenost u informaciono društvo - nova prilika ili novi jaz

24. i 25. maj 2011. godine

Cilj ove konferencije bio je promovisanje i doprinošenje digitalnoj inkluziji ljudi (pre svega ranjivih grupa), preduzeća i zajednica u Srbiji.

 
Standardi kvaliteta u IKT edukaciji

12. .april 2011. godine

U okviru radionice Standardi kvaliteta u IKT edukaciji predstavljene su najbolje prakse iz Evropske unije i Srbije u standardizaciji i sertifikaciji programa IKT obuke. Radionica je deo šireg projekta Klikni ka Evropi koji podržavaju Evropska unija i Microsoft.

 
Monitoring psihijatrijskih ustanova - iskustva iz Litvanije

6.april 2011. godine

U okviru projekta "Prevencija torture i rehabilitacija žrtava" IAN u saradnji sa holandskom organizacijom GIP i kancelarijom Zaštitnika građana organizuje dvodnevni seminar na temu "Monitoring psihijatrijskih ustanova - iskustva iz Litvanije".

 
Prva PLHIV konferencija u Srbiji

25. mart 2011. godine

Unija organizacija Srbije koje se bave zaštitom ljudi koje žive sa HIV-om (USOP) održala je na Paliću u periodu od 23. do 25. marta 2011. godine "1. PLHIV konferenciju u Srbiji", koja se smatra i za prvu konfereciju ove tematike i vrste u regionu.

 
Get Online Week

februar 2011. godine

Onlajn nedelja (28. februar - 5. mart 2011. godine) je evropska kampanja usmerena na povećanje kompjuterske pismenosti i dobijanje novih korisnika računara. Ova kampanja pomaž ljudima da se uključe u rad lokalnih Telecentara i drugih organizacija uključenih u IT obrazovanje.

 
Pametan klik za bezbednost dece na Internetu

februar 2011. godine

Osmi februar 2011. godine je Međunarodni dan bezbednosti na Internetu . Povodom ovog dana, a u sklopu IAN-ovog projekta Klikni ka Evropi sprovodimo kampanju posvećenu povećanju bezbednosti dece na Internetu.

 
IKT Asistivne tehnologije

22.-23. novembar 2010. godine

Radionica IKT Asistivne tehnologije privukla je veliku pažnju osoba sa invaliditetom, njihovih udruženja, škola koje rade sa decom sa invaliditetom i udruženja građana koje podržavaju osobe sa invaliditetom u njihovom punom uključivanju u naše društvo. Radionica je deo šireg projekta Klikni ka Evropi koji podržava Evropska unija.

 
Prezentacija istraživanja

25. oktobar 2010. godine

U Beogradu je održana prezentacija rezultata istraživanja "Percepcija znanja, stavova i ponašanja zdravstvenih radnika u oblasti HIV-a u Srbiji u 2010. godini" koje je IAN istraživački tim sproveo za potrebe Ministarstva zdravlja.
 
e-Inkluzija ranjivih grupa

29.-30. septembar 2010. godine

IAN i Esplai organizuju dvodnevnu radionicu e-Inkluzija ranjivih grupa, prvu od četiri radionice koje će biti organizovane u okviru projekta Klikni ka Evropi, koji podržava Evropska unija.

 
Međunarodni dan podrške žrtvama torture

jun 2010. godine

IAN je sa partnerima organizovao nekoliko događaja u sklopu kampanje kojom je obeležio 26. jun UN Međunarodni dan podrške žrtvama torture.

 
Osnaživanjem protiv ženskog siromaštva

25. maj 2010. godine

Uz podršku Međunarodnog kluba žena IWC i Microsofta, IAN sprovodi besplatne kurseve računara, engleskog jezika, aktivnog traženja posla, i praktičnu obuku za administrativne poslove, baštovanstvo ili higijensko održavanje za  žene žrtve nasilja i trafikinga i žene u zaštićenim institucijama. Prijave su u toku.

international women's club - belgrade

microsoft unlimited potential
 
Međunarodna konferencija "Globalno mentalno zdravlje"

20. - 22. maj 2010. godine

IAN i IMHCN - Međunarodne mreže za saradnju u mentalnom zdravlju Vas pozivaju na međunarodnu konferenciju "Globalno mentalno zdravlje: Razvoj usluga oslonjenih na vrednosti i prakse zasnovane na naučnim rezultatima"

 
GET ONLINE DAY

1. - 7. mart 2010. godine

Telecentre-Europe planira da obeleži eSkills nedelju kroz pan-evropsku inicijativu čiji je cilj da se ljudi aktiviraju u korišćenju Interneta.

 

SAMIT EVROPSKE MREŽE TELECENTARA 2009

14. i 15. oktobar 2009. godine

Predstavnici IAN Telecentra učestvovali su na samitu Telecentre-Europe mreže 2009. održanom 14. i 15. oktobra u Istambulu u Turskoj. Samit je okupio oko 90 lidera iz NVO, javnog i korporativnog sektora kao i Evropske komisije

 

FILIP KOTLER O IANovim AKTIVNOSTIMA

oktobar 2009. godina

U novoj knjizi "Up and Out of Poverty: The Social Marketing Solution" Filip Kotler i Nensi Li su predstavili i rezultate IAN Telecentra.

 

MEĐUNARODNI DAN PODRŠKE ŽRTVAMA TORTURE

24. - 26. jun 2009. godine

Kampanjom ZAJEDNO PROTIV TORTURE IAN je ove godine obeležila 26. jun, Međunarodnog dana UN za podršku žrtvama torture. U sklopu kampanje organizovan je niz zanimljivih događaja.

 

IRCT PUBLIKACIJA: SHEDDING LIGHT ON A DARK PRACTICE

1. jun 2009

Publikacija predstavlja odličan uvod u brojne izazove i mogućnosti u vezi sa utvrđivanjem medicinskih dokaza u slučajevima navoda o torturi.

 
SAOPŠTENJE POVODOM FIZIČKOG ZLOSTAVLJANJA ŠTIĆENIKA STACIONARA U CRNOJ RECI

25. maj 2009. godine

IAN najoštrije osuđuje praksu prebijanja osoba u takozvanim rehabilitacionim centrima, poput onog u Crnoj Reci kod Novog Pazara.

 
OSNIVANJE SOCIJALNOG PREDUZEĆA

14. maj 2009. godine

Kako bi omogućio ekonomsku i socijalnu integraciju korisnik, IAN osniva Socijalno preduzeće u Beogradu, koje predstavlja nov koncept u Srbiji.

 
OSOBE SA OŠTEĆENJEM SLUHA DOBILE MEĐUNARODNI ECDL SERTIFIKAT

18.mart 2009. godine

IAN je ovim projektom ponudio obrazovni program koji je obuhvatio intenzivne obuke u IAN-ovoj Školi računara i kurseve socijalnih veština, a za one koji su zainteresovani za pokretanje vlastitog biznisa organizovani su i kursevi iz osnova preduzetništva.

 
TRENING "PRIKUPLJANJE I DOKUMENTOVANJE PSIHOLOŠKIH DOKAZA TORTURE"

3. i 4. mart 2009. godine

Trening je organizovan u okviru projekta Prevencija kroz dokumentaciju 2006-2008 (IPIP2), kao follow-up aktivnost seminara Istraživanje i dokumentovanje slučajeva torture u skladu sa Istambulskim protokolom, održanog u oktobru 2007.

 
NOVI BESPLATNI KURSEVI RAČUNARA

16. januar 2009. godine

U toku 2009. godine, godine velike finansijske i ekonomske krize, IAN i Microsoft će kroz Majkrosoftov program Unlimited potentials ponuditi 750 besplatnih računarskih kurseva pre svega za nezaposlena lica.

 

POČEO PROJEKAT POMOĆI ŽRTVAMA TORTURE U SRBIJI I BOSNI I HERCEGOVINI

1. decembar 2008. godine

Prvog decembra 2008. zvanično je otpočeo projekat "Sveobuhvatni program rehabilitacije za žrtve torture u Srbiji i Bosni i Hercegovini" koji sprovodi IAN u partnerstvu sa Opštom bolnicom u Trebinju i Domom zdravlja "Sveti Nikola" u Milićima

 
ČETIRI GODINE SARADNJE SA UNLIMITED POTENTIAL

10. oktobar 2008. godine

IAN već četiri godine uspešno sarađuje sa Microsoftom kroz Unlimited Potential program. U proteklom periodu IAN je u saradnji sa Microsoftom realizovao više od 3000 besplatnih kurseva (u trajanju od 20 školskih časova) za 1232 osobe!

 
AKCIJA 5za1

11. avgust 2008. godine

Pozivamo sve zainteresovane firme i medijske kuće da nam se pridruže u akciji 5za1. Akcija će omogućiti besplatne kurseve za pripadnike osetljivih grupa.

 
PROFESIONALNO OSNAŽIVANJE GLUVIH I NAGLUVIH OSOBA

16. juli 2008. godine

Početkom juna 2008. godine IAN je započeo realizaciju projekta "Profesionalno osnaživanje gluvih i nagluvih osoba".

 

ZAJEDNO PROTIV TORTURE
02. juli 2008. godine

Centar za rehabilitaciju žrtava torture IAN-a je ove godine povodom 26. juna, UN Međunarodnog dana podrške žrtvama torture, organizovao konferenciju za novinare kao i performans u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu.

 

IAN JE POSTAO ČLAN GLOBAL KNOWLEDGE PARTNERSHIP MREžE
22.februar 2008. godine

Global Knowledge Partnership (GKP) je prva svetska mreža različitih aktera koja promoviše inovacije i unapređenje u oblasti Znanja usmerenog na razvoj

 

IAN JE NOMINOVAN ZA NAGRADU BILA I MELINDE GEJTS ZA DOPRINOS SVETSKOM ZDRAVLJU ZA 2008. GODINU
29.oktobar 2007. godine

Nagrada Bila i Melinde Gejtsa dodeljuje se na godišnjem nivou organizaciji koja je dala značajan i trajni doprinos na polju svetskog zdravlja i znatno unapredila zdravlje i kvalitet života ljudi kojima je potrebna pomoć.
 

TRENING SEMINAR IZ PRIMENE ISTAMBULSKOG PROTOKOLA
22. - 26. oktobar 2007. godine

U organizaciji IRCT - Međunarodnog saveta za rehabilitaciju žrtava torture i IAN - Međunarodne mreže pomoći održan je trening seminar iz primene Istambulskog protokola za učesnike pravne i zdravstvenih struka iz cele Srbije.

 

POSETA VISOKE DELEGACIJE EU
20. oktobar 2007. godine

IAN je imao priliku da bude domaćin posete g. Vladimira Špidle, Komesara EC za zapošljavanje, socijalna pitanja i jednake mogućnosti i ambasadora g. Hoze M. Ljoverasa, Šefa delegacije Evropske komisije u Srbiji.

 

55 "KOMPJUTERSKIH VOZAČKIH DOZVOLA" ZA NAJBOLJE
11. oktobar 2007. godine

Za pokazano znanje o informacionim tehnologijama u korišćenju personalnog računara i položene testove iz sedam računarskih kurseva 55 polaznika edukacije dobilo je ECDL sertifikat koji se popularno zove i Evropska kompjuterska vozačka dozvola.

 

RADIONICA VOLONTERIZAM, AKTIVIZAM I SARADNJA U LOKALNOJ ZAJEDNICI
2. i 3. jul 2007. godine

U okviru komponente usmerene na izgradnju kapaciteta i prenošenje znanja i iskustava između partnera na prekograničnom projektu podrške izbeglima i povratnicima u Srbiji i Hrvatskoj organizovana je radionica na temu Volonterizam, aktivizam i saradnja u lokalnoj zajednici.

 

26. JUN - MEĐUNARODNI UN DAN PODRŠKE ŽRTVAMA TORTURE
26.jun 2007. godine

IAN Centar za rehabilitaciju žrtava torture je, kao i ranijih godina, i ovog 26.juna obeležio Međunarodni dan podrške žrtvama torture i 20 godina od stupanja na snagu UN Konvencije protiv torture i drugih svirepih, nehumanih i ponižavajućih kazni i postupaka.

 

EDUKATIVNA I PSIHOLOŠKA PODRŠKA MALOLETNIM UČINIOCIMA KRIVIČNIH DELA
24.maj 2007. godine

Cilj projekta je uspostavljanje nove usluge koja, kroz intenzivan program edukacije i psihološke podrške, podstiče pravilan razvoj maloletnika, jača njihovu ličnu odgovornost, povećava njihov obrazovni nivo i samim tim šansu za pronalaženje posla u budućnosti, te smanjuje verovatnoću ponovnog činjenja krivičnog dela.

 

DRUGA ECDL KONFERENCIJA
22. februar 2007.

Zajedničko izlaganje IAN Telecentra i NS Telecentra - testnih centara nevladinih organizacija. Branka Kresoja kao ECDL koordinator, predstavila je primenu ECDL standarda u civilnom sektoru sa posebnim osvrtom na ugrožene grupe građana

 

PROJEKAT "PODRŠKA U OSTVARIVANJU DUGOROČNIH REŠENJA IZBEGLIH LICA U SRBIJI I POVRATNIKA U HRVATSKOJ"
14. februar 2007.

Početkom godine počela je realizacija regionalnog projekta koji IAN Međunarodna mreža pomoći kao nosilac projekta sprovodi u saradnji sa organizacijama iz Srbije i Hrvatske

 

IGRAJ ZA NADU, IGRAJ ZA OBRAZOVANJE
26. jun 2006.

Turnir u malom fudbalu "Igraj za nadu, igraj za obrazovanje" je 2006. godine bila centralna akcija koju je Medunarodna mreža pomoci-IAN organizovala povodom Svetskog dana izbeglica.

 
HRABROST JE SAČUVATI NADU
20. jun 2005.

HRABROST JE SAČUVATI NADU - IAN je 2005. godine povodom Svetskog dana izbeglica organizovao izložbu umetničkih fotografija na temu "Hrabrost je prelaziti granice". Izložba je bila postavljena 20. juna 2005. godine u Knez Mihajlovoj ulici.
 

MEĐUNARODNI DAN PODRŠKE ŽRTVAMA TORTURE
26. jun 2003.

Ove godine IAN i još 300 organizacija u oko 100 zemalja sveta udružile su se ZAJEDNO PROTIV TORTURE, u okviru globalne kampanje obeležavanja ovog dana.

 

SASTANAK BUDNOSTI
20. mart 2003.

IAN u saradnji sa Evropskom perspektivom organizovao je 20. marta 2003. je drugi po redu sastanak budnosti pod nazivom: Promocija dobrovoljnog povratka i trajnih rešenja za raseljena lica iz perspektive ljudskih prava i uloga civilnog društva u tom procesu.

 

KAKO ŽIVETI ZAJEDNO?
24. januar 2003.

Predstavnica IAN-a Anika Krstić učestvovala je 24. januara 2003. na okruglom stolu na temu "Kako živeti zajedno" u Orahovcu, na Kosovu.

 

TRENING ZA UDRUŽENJA RASELJENIH SA KOSOVA
23. i 24. januara 2003.

U okviru svog programa podrške raseljenim licima sa Kosova i Metohije IAN je organizovao trening na temu Predstavljanje na Internetu i izrada web prezentacija za predstavnike udruženja IRL.

 

NOVOGODIŠNJI POKLONI I RADOST NA DECJIM LICIMA
27. decembar 2002.

Deca izbeglih iz Hrvatske i Bosne, raseljenih sa Kosova i iz Saveza slepih pozdravila su dolazak 2003. u društvenom klubu IAN-a u Pancevu uz pesmu, igru, balone, prskalice, tortu i smeh.

 

IAN je uzeo učešće u globalnoj kampanji obeležavanja 26. juna, Međunarodnog Dana podrške žrtvama torture koju je organizovao IRCT, kao što je to učinilo još 95 zemalja širom sveta.

 
SVETSKI DAN IZBEGLICA
20. jun 2002.

"...Svetski Dan izbeglica treba da, za sve nas, bude vreme da zastanemo i zamislimo se. Jer, ako oni odbijaju da prestanu da se nadaju, kako to smemo mi?".

 

1.avgusta 2001. godine IAN je organizovao koncert u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu na kome je nastupio KUD "Krajina".

 

TURNIR U BOĆANJU
21. jul 2001.

Više od 400 ljudi prisustvovalo je takmičenju boćanju koje je priredio IAN 21. jula 2001.
 


Početna
| O nama | Odseci | Publikacije | Događaji | Kontakt

IAN Međunarodna mreža pomoći, Admirala Geprata 10, 11000 Beograd, 011/ 7617 197 i 011/ 7617 205,

Sva autorska prava su zaštićena © 2007 Međunarodna mreža pomoći, Beograd, Srbija
Dok drugačije nije označeno, celokupan sadržaj koji se pojavljuje na ovoj Internet prezentaciji je zaštićen autorskim pravima koja pripadaju IAN Međunarodnoj mreži pomoći. Nije dozvoljeno korišćenje logoa, imena, tekstova i slika sa ovog sajta, ukoliko ne postoji prethodno pisano ovlašćenje od IAN Međunarodne mreže pomoći.

Pocetna strana