English
 
  Početna > Događaji > Klikni ka Evropi > Tim snova
       
 
Klikni ka Evropi
Radionica: Standardi kvaliteta u IT edukaciji
Međunarodna konferencija
Pametan klik - Bezbedna deca na Internetu
Bezbedna deca logo
Onlajn nedelja
Tim snova
eMreža
Studijske posete
Resursi

 

Partner:

 

 

 

U okviru projekta "Jačanje dijaloga između civilnog društva Srbije i EU" koji
finansira Evropska unija, a vodi Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji

 

 

Safer Internet Day 2011

 
samo po ian.org.rs  
 
po celom web-u
 
.

 

 

 

Super sajber timovi baka, deka i njihovih unuka
jun 2011. godine

U subotu 18. juna u Beogradu je održano nesvakidašnje takmičenje za bake, deke i njihove unuke koje je organizovala lokalna nevladina organizacija IAN Međunarodna mreža pomoći iz Beograda. Parovi koje su činili baka ili deka stariji od 55 godina sa unukom mlađim/mlađom od 13 godina nadmetali su se u snalaženju na Internetu i u radu na računaru.

Parovi koji su se prethodno prošli kvalifikacije, imali su zadatak da što brže i što tačnije odgovore na različita zanimljiva pitanja u onlajn kvizu koristeći pri tome Internet za traženje informacija.

 

Poslušajte audio džingl

Takmičenje bilo je deo aktivnosti koje je IAN sprovodio u proteklih godinu dana u okviru projekta Klikni ka Evropi uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji i Majkrosofta sa ciljem promovisanja važnosti digitalne pismenosti i približavanja savremenih informaciono-komunikacionih tehnologijama svim građanima i građankama Srbije.

 

Opšte je poznato da je većina osoba starijih od 50 godina digitalno nepismena i isključena iz informacionog društva. Ovo takmičenje je bilo poziv da se i kroz digitalno opismenjavanje unapredi kvalitet života starijih, i poziv mladima da pomognu u ovome, ohrabre, motivišu i povedu svoje bake i deke kroz kapiju informacionog društva. Takmičari su pokazali da unuke i unuci mogu odigrati važnu ulogu u premošćavanju digitalnog jaza između generacija podučavajući svoje bake i deke u korišćenju računara i Interneta.

Najuspešniji takmičarski par, pobednice finala, Darinka Despotović i njena unuka Marije Simeunović, osvojile su laptop računar. "Presrećne smo što smo učestvovale na ovakvom jednom događaju. Meni mnogo znači što umem da koristim računar, mnoštvo korisnih i zanimljivih informacija nalazim na Internetu, i na taj način proširujem svoje znanje i vidike i čak i sada kada sam u penziji . Unuka je uvek tu da priskoči u pomoć kada zatreba."

Specijalna nagrada dodeljena je najstarijem takmičaru, 76-godišnjem Milenku Pavloviću koji je, takmičeći se hrabro sa svojom unukom, poslao svima poruku da Internet i računari ne poznaju starosne granice.

Pogledajte fotografije sa finalnog takmičenja ovde !

Za sve dodatne informacije molim vas obratite se Gordani Stankov Stojilović, ,
IAN-Međunarodna mreža pomoći, Admirala Geprata 10, Beograd, 011 7617 197.

 


Početna
| O nama | Odseci | Publikacije | Događaji | Kontakt

IAN Međunarodna mreža pomoći, Admirala Geprata 10, 11000 Beograd, 011/ 7617 197 i 011/ 7617 205,

Sva autorska prava su zaštićena © 2007 Međunarodna mreža pomoći, Beograd, Srbija
Dok drugačije nije označeno, celokupan sadržaj koji se pojavljuje na ovoj Internet prezentaciji je zaštićen autorskim pravima koja pripadaju IAN Međunarodnoj mreži pomoći. Nije dozvoljeno korišćenje logoa, imena, tekstova i slika sa ovog sajta, ukoliko ne postoji prethodno pisano ovlašćenje od IAN Međunarodne mreže pomoći.

Pocetna strana