English Français
 
  Početna > Fotografije
       
 

Događaji
Fotografije
Mediji o nama

 

 
samo po ian.org.rs  
 
po celom web-u
 
.

 

 

 

 
Radionica "eBibliotekar/eKnjižničar – savremene biblioteke kao telecentri"

24. maj 2013. godine
Radionica eBibliotekar/eKnjižničar održana je 24. maja u Gradskoj biblioteci "Dr Đorđe Natošević" u Inđiji u okviru projekta Biblioteke za novo doba koji zajednički vode IAN Međunarodna mreža pomoći iz Beograda i Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci.

28 fotografija

indjija radionica indjija radionica
 
Radionica "Interkulturalni dijalog kroz književnost za decu"

15. maj 2013. godine
Treća u nizu radionica u okviru prekograničnog projekta „Biblioteke/Knjižnice za novo doba" održana je u Gradskoj knjižnici Vukovar 15. maja 2013. godine pod nazivom „Interkulturalni dijalog kroz književnost za decu".

18 fotografija

slika VU slika VU
 
Umrežavanje biblioteka i predstavljanje projekta na Sajmu zdravlja u Vinkovcima

20. april 2013. godine
Projekat Biblioteke/Knjižnice za novo doba imao je svoj štand na Sajmu zdravlja u Vinkovcima sa različitim knjigama i drugim materijalima iz svih gradova čije biblioteke učestvuju u projektu.

43 fotografije

Vinkovci sajam Vinkovci sajam
 
IANov Edukativni odsek na novoj lokaciji

april 2013. godine

Od 1. maja 2013. godine IAN Telecentar se nalazi na novoj adresi Đure Daničića 5, tel: 011/ 3229 732. Pogledajte fotografije iz novih prostorija: zelena i žuta učionica.

9 fotografija

IAN Telecentar logo
 

6. novembar 2012. godine

Povodom početka projekta "Ostavi drugačiji otisak na svet " IAN je 6. novembra 2012. održao konferenciju za novinare na kojoj je predstavljen cilj projekta i aktivnosti u naredne dve godine trajanja projekta.

9 fotografija

 

Srebrni surferi
jun - septembar 2012.

IAN je u saradnji sa partnerima širom Srbije u 9 gradova organizovao osnovnu obuku za rad na računarima koju je prošlo 115 starijih od 55 godina. Kako bi se pokazalo da unuke i unuci mogu biti veliki oslonac svojim bakama i dekama u savladavanju korišćenju računara drugi deo projekta obuhvata IT takmičenje baka, deka i unuka.

21 fotografija

 

KLIKNI KA EVROPI
Finalno takmičenje "Super sajber timovi baka, deka i unuka"

18. jun 2011.

Održano je nesvakidašnje takmičenje za bake, deke i njihove unuke. Parovi koje su činili baka ili deka stariji od 55 godina sa unukom mlađim/mlađom od 13 godina nadmetali su se u snalaženju na Internetu i u radu na računaru.

14 fotografija

 

KLIKNI KA EVROPI
Konferencija: Uključenost u informaciono društvo: nova prilika ili novi jaz

24. i 25. maj 2011.

Cilj ove konferencije bio je promovisanje i doprinošenje digitalnoj inkluziji ljudi (pre svega ranjivih grupa), preduzeća i zajednica u Srbiji.

57 fotografija

 

KLIKNI KA EVROPI
Radionica: Standardi kvaliteta u IKT edukaciji

12.april 2011.

Radionica je predstavila standarde kvaliteta u IKT edukaciji u Srbiji i Evropi.

28 fotografija

 

KLIKNI KA EVROPI
Radionica: Održivost organizacija koje sprovode IKT edukaciju

28.februar 2011.

Radionica je okupila predstavnike OCD i javnih institucija sa ciljem da se predstave različiti načine postizanja održivosti među telecentrima.

32 fotografije

 

KLIKNI KA EVROPI
Kampanja: Bezbednost dece na Internetu

februar 2011.

Forum theatar teatar za učenike osnovne i srednje škole na temu Bezbednost dece na Internetu, realizovan u saradnji sa Kancelarijom za mlade opštine Zvezdara.

30 fotografija

 

KLIKNI KA EVROPI
Radionica: IKT asistivne tehnologije

22. i 23. novembar 2010.

Radionica je privukla veliku pažnju osoba sa invaliditetom, njihovih udruženja, škola koje rade sa decom sa invaliditetom i udruženja građana koje podržavaju osobe sa invaliditetom u njihovom punom uključivanju u naše društvo.

50 fotografija

 

KLIKNI KA EVROPI
Radionica: e-Inkluzija ranjivih grupa

29. i 30. septembar 2010.

Radionica je bila posvećena razmeni iskustava i prenos znanja i najboljih praksi organizacija civilnog društva i mreža iz zemalja EU koje su aktivne na polju digitalne inkluzije ranjivih grupa.

19 fotografija

 
KAPUEROM PROTIV TORTURE - 26. JUN MEĐUNARODNI DAN PODRŠKE ŽRTVAMA TORTURE
26.jun 2010. godine

Obeležen 26. jun, Međunarodni dan podrške žrtvama torture.

26 fotografije

 

PRESS KONFERENCIJA - 26. JUN MEĐUNARODNI DAN PODRŠKE ŽRTVAMA TORTURE
23. jun 2010. godine

Povodom 26. juna Međunarodnog dana podrške žrtvama torture, na konferenciji za novinare koju je organizovao IAN centralna tema bila je još uvek neispunjena obaveza države da odredi jedan ili više nezavisnih nacionalnih mehanizama za prevenciju torture , preuzeta potpisivanjem UN Konvencije protiv torture odnosno ratifikovanjem Opcionog protokol uz konvenciju (OPCAT) 2006. godine.

24 fotografije

 

SVEČANA DODELA SERTIFIKATA U ŠKOLI ENGLESKOG JEZIKA
22. jun 2010. godine

22. juna je u prostorijama IAN Telecentra održana svečana dodela sertfikata za 10. generaciju polaznika IAN škole engleskog jezika.

29 fotografija

 

KONCERT - 26. JUN MEĐUNARODNI DAN PODRŠKE ŽRTVAMA TORTURE
26. jun 2009. godine

26. juna, u Kulturnom centru Grad održan je koncert pod sloganom Zajedno protiv torture gde su glavne zvezde bili britanski bend The Singing Loins, a kao gosti su nastupili domaće grupe Rough Blue, Ragman, Šmajser, Corrosion i Popečitelji.

32 fotografije, fotografije dobijene ljubaznošću Rastka Samurovića

 

PRESS KONFERENCIJA - 26. JUN MEĐUNARODNI DAN PODRŠKE ŽRTVAMA TORTURE
26. jun 2009. godine

26. juna na konferenciji za novinare predstavljeni su podaci o prisustvu torture u našoj zemlji i svetu, fizičkim i psihičkim posledicama sa kojima se suočavaju žrtve i programima rehabilitacije.

11 fotografija

 

TRIBINA - 26. JUN MEĐUNARODNI DAN PODRŠKE ŽRTVAMA TORTURE
25. jun 2009. godine

25. juna u 19h u Kulturnom centru Rex organizovana je tribina Tretman osoba u institucijama zatvorenog tipa - lečenje ili (i) tortura.

5 fotografija

vrh strane    
 

OSOBE SA OŠTEĆENJEM SLUHA DOBILE MEĐUNARODNI ECDL SERTIFIKAT
18.mart 2009. godine

IAN je ovim projektom ponudio obrazovni program koji je obuhvatio intenzivne obuke u IAN-ovoj Školi računara i kurseve socijalnih veština, a za one koji su zainteresovani za pokretanje vlastitog biznisa organizovani su i kursevi iz osnova preduzetništva.

11 fotografija

 

TRENING "PRIKUPLJANJE I DOKUMENTOVANJE PSIHOLOŠKIH DOKAZA TORTURE"
3. i 4. mart 2009. godine

Trening je organizovan u okviru projekta Prevencija kroz dokumentaciju 2006-2008 (IPIP2), kao follow-up aktivnost seminara Istraživanje i dokumentovanje slučajeva torture u skladu sa Istambulskim protokolom, održanog u oktobru 2007.

25 fotografija

 

FOTOGRAFIJE IZ ŠKOLE RAČUNARA
januar 2009

10 fotografija

 
PROFESIONALNO OSNAŽIVANJE GLUVIH I NAGLUVIH OSOBA
3. septembar 2008. godine

Početkom juna 2008. godine IAN je započeo realizaciju projekta "Profesionalno osnaživanje gluvih i nagluvih osoba".

28 fotografija

vrh strane    
 

ZAJEDNO PROTIV TORTURE
26. jun 2008. godine

Centar za rehabilitaciju žrtava torture IAN-a je ove godine povodom 26. juna, UN Međunarodnog dana podrške žrtvama torture, organizovao konferenciju za novinare kao i performans u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu.

32 fotografija

 

TRENING SEMINAR IZ PRIMENE ISTAMBULSKOG PROTOKOLA
22. - 26. oktobar 2007. godine

U organizaciji IRCT - Međunarodnog saveta za rehabilitaciju žrtava torture i IAN - Međunarodne mreže pomoći održan je trening seminar iz primene Istambulskog protokola za učesnike pravne i zdravstvenih struka iz cele Srbije.

25 fotografija

 

POSETA VISOKE DELEGACIJE EU
20. oktobar 2007. godine

IAN je imao priliku da bude domaćin posete g. Vladimira Špidle, Komesara EC za zapošljavanje, socijalna pitanja i jednake mogućnosti i ambasadora g. Hoze M. Ljoverasa, Šefa delegacije Evropske komisije u Srbiji.

4 fotografije, fotografije dobijene ljubaznošću novinske agencije Fonet, Beograd

 

55 "KOMPJUTERSKIH VOZAČKIH DOZVOLA" ZA NAJBOLJE
10. oktobar 2007. godine

Za pokazano znanje o informacionim tehnologijama u korišćenju personalnog računara i položene testove iz sedam računarskih kurseva 55 polaznika edukacije dobilo je ECDL sertifikat koji se popularno zove i Evropska kompjuterska vozačka dozvola.

19 fotografija

 

RADIONICA VOLONTERIZAM, AKTIVIZAM I SARADNJA U LOKALNOJ ZAJEDNICI
2. - 3. jul 2007. godine

U okviru komponente usmerene na izgradnju kapaciteta i prenošenje znanja i iskustava između partnera na prekograničnom projektu podrške izbeglima i povratnicima u Srbiji i Hrvatskoj organizovana je radionica na temu Volonterizam, aktivizam i saradnja u lokalnoj zajednici.

45 fotografija

vrh strane    
 

26. JUN - MEĐUNARODNI UN DAN PODRŠKE ŽRTVAMA TORTURE
26.jun 2007. godine

IAN Centar za rehabilitaciju žrtava torture je, kao i ranijih godina, i ovog 26.juna obeležio Međunarodni dan podrške žrtvama torture i 20 godina od stupanja na snagu UN Konvencije protiv torture i drugih svirepih, nehumanih i ponižavajućih kazni i postupaka.

8 fotografija

 

DRUGI KOORDINACIONI SASTANAK I TRANSFER ZNANJA U OKVIRU PROJEKTA "PODRŠKA U OSTVARIVANJU DUGOROČNIH REŠENJA IZBEGLIH LICA U SRBIJI I POVRATNIKA U HRVATSKOJ"
8. - 10. jun 2007 godine

19 fotografija

 

EDUKATIVNA I PSIHOLOŠKA PODRŠKA MALOLETNIM UČINIOCIMA KRIVIČNIH DELA
24.maj 2007. godine

Cilj projekta je uspostavljanje nove usluge koja, kroz intenzivan program edukacije i psihološke podrške, podstiče pravilan razvoj maloletnika, jača njihovu ličnu odgovornost, povećava njihov obrazovni nivo i samim tim šansu za pronalaženje posla u budućnosti, te smanjuje verovatnoću ponovnog činjenja krivičnog dela

9 fotografija

 

DRUGA ECDL KONFERENCIJA
22. februar 2007
Zajedničko izlaganje IAN Telecentra i NS Telecentra - testnih centara nevladinih organizacija. Branka Kresoja kao ECDL koordinator, predstavila je primenu ECDL standarda u civilnom sektoru sa posebnim osvrtom na ugrožene grupe građana

8 fotografija

 

PROJEKAT "PODRŠKA U OSTVARIVANJU DUGOROČNIH REŠENJA IZBEGLIH LICA U SRBIJI I POVRATNIKA U HRVATSKOJ"
14. februar 2007
Konferencija za štampu u Medija Centru povodom početka projekta "Podrška u ostvarivanju dugoročnih rešenja izbeglih lica u Srbiji i povratnika u Hrvatskoj"

22 fotografije

vrh strane    
 

OKRUGLI STO U POVERENIŠTVU U ZEMUNU
31. novembar 2006

16 fotografija

 

IGRAJ ZA NADU, IGRAJ ZA OBRAZOVANJE
26. jun 2006
Turnir u malom fudbalu "Igraj za nadu, igraj za obrazovanje" je 2006. godine bila centralna akcija koju je Međunarodna mreža pomoći-IAN organizovala povodom Svetskog dana izbeglica

25 fotografija

 

FOTOGRAFIJE IZ KOLEKTIVNIH CENTARA
2002 - 2006

61 fotografija

 

FOTOGRAFIJE IZ ŠKOLE RAČUNARA
april 2006

49 fotografije

 

 

TRENING "OBEZBEĐIVANJE FONDOVA", TIRANA
april 2006

21 fotografija

vrh strane    
 

DODELA ECDL SERTIFIKATA
15. decembar 2005

Dodela ECDL sertifikata povodom završetka projekta "Osnaživanje nezaposlenih žena"

60 fotografija

 
SEDMODNEVNA ŠKOLA O PRISILNIM MIGRACIJAMA
5. decembar 2005

Četrnaest razlicitih tema koje interdisciplinarno pokrivaju teorijske i empirijske pristupe problematici prisilnih migracija.

6 fotografija

 

HRABROST JE SAČUVATI NADU
20. jun 2005
HRABROST JE SAČUVATI NADU - IAN je 2005. godine povodom Svetskog dana izbeglica organizovao izložbu umetničkih fotografija na temu "Hrabrost je prelaziti granice". Izložba je bila postavljena 20. juna 2005. godine u Knez Mihajlovoj ulici

34 fotografije

 

UMETNIČKE FOTOGRAFIJE SA IZLOŽBI "PRELAŽENJE GRANICA"
maj 2005

Autor Marc Schneider

36 fotografija

 

FOTOGRAFIJE SA IZLOŽBI "PRELAŽENJE GRANICA"
maj 2005

"Prelaženje granica" je deo projekta u transformaciji na kojem Marc Schneider radi od 2002. godine, kada je počelo njegovo putovanje zemljama bivše Jugoslavije.

16 fotografija

vrh strane  
 

PREZENTACIJA PROJEKTA "ŽIVOT U POSLERATNIM ZAJEDNICAMA"
21. decembar 2004

11 fotografija

 

IZLOŽBA RADOVA POLAZNIKA ŠKOLE SITO ŠTAMPE U "DVORANI KULTURNOG CENTRA" U BEOGRADU
oktobar 2004

18 fotografija

 

IZLOŽBA RADOVA POLAZNIKA ŠKOLE SITO ŠTAMPE I KROJENJA I ŠIVENJA
april 2004

48 fotografija

 

SLIKE IZ ŠKOLE SITO ŠTAMPE
mart 2004

13 fotografija

 

SKAUTI IZ ITALIJE U SARADNJI SA IAN-OM ORGANIZUJU RADIONICE ZA DECU IZ KOLEKTIVNIH CENTARA U SRBIJI
avgust 2003

46 fotografija

vrh strane    
 

MEÐUNARODNI DAN PODRŠKE ŽRTVAMA TORTURE
26. jun 2003

2003. godine IAN i još 300 organizacija u oko 100 zemalja sveta udružile su se ZAJEDNO PROTIV TORTURE, u okviru globalne kampanje obeležavanja ovog dana

19 fotografija

 

SASTANAK BUDNOSTI
20. mart 2003
IAN u saradnji sa Evropskom perspektivom organizovao je 20. marta 2003. je drugi po redu sastanak budnosti pod nazivom: Promocija dobrovoljnog povratka i trajnih rešenja za raseljena lica iz perspektive ljudskih prava i uloga civilnog društva u tom procesu.

48 fotografija

 

IZLOŽBA RADOVA POLAZNIKA ŠKOLE SITO ŠTAMPE I KROJENJA I ŠIVENJA
8. mart 2003

42 fotografije

 

SLIKE IZ ŠKOLE KROJENJA I ŠIVENJA
februar 2003

8 fotografija

 

TRENING ZA UDRUŽENJA RASELJENIH SA KOSOVA
23. i 24. januara 2003

U okviru svog programa podrške raseljenim licima sa Kosova i Metohije IAN je organizovao trening na temu Predstavljanje na Internetu i izrada web prezentacija za predstavnike udruženja IRL.

14 fotografija

vrh strane    
 

NOVOGODIŠNJI POKLONI I RADOST NA DEČJIM LICIMA
27. decembar 2002

Deca izbeglih iz Hrvatske i Bosne, raseljenih sa Kosova i iz Saveza slepih pozdravila su dolazak 2003. u društvenom klubu IAN-a u Pančevu uz pesmu, igru, balone, prskalice, tortu i smeh.

6 fotografija

 

DECA IZ DRUŠTVENOG KLUB IANa, DECA IZ KOLEKTIVNOG CENTAR PERUCAC I SKAUTI IZ ITALIJE NA TARI
avgust 2002

4 fotografije

 

DECA IZ DRUŠTVENOG KLUB IAN-a NA IZLETU NA TARI
april 2002

70 fotografija

 

IAN je uzeo učešce u globalnoj kampanji obeležavanja 26. juna, Međunarodnog Dana podrške žrtvama torture koju je organizovao IRCT, kao što je to učinilo još 95 zemalja širom sveta.

53 fotografije

 

"...Svetski Dan izbeglica treba da, za sve nas, bude vreme da zastanemo i zamislimo se. Jer, ako oni odbijaju da prestanu da se nadaju, kako to smemo mi?".

8 fotografija

vrh strane    
 

1.avgusta 2001. godine IAN je organizovao koncert u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu na kome je nastupio KUD "Krajina".

7 fotografija

 

TURNIR U BOĆANJU
21. jul 2001

Više od 400 ljudi prisustvovalo je takmicenju boćanju koje je priredio IAN 21. jula 2001.

15 fotografija

vrh strane

 

 
 


Početna
| O nama | Odseci | Publikacije | Događaji | Kontakt

IAN Međunarodna mreža pomoći, Admirala Geprata 10, 11000 Beograd, 011/ 7617 197 i 011/ 7617 205,

Sva autorska prava su zaštićena © 2007 Međunarodna mreža pomoći, Beograd, Srbija
Dok drugačije nije označeno, celokupan sadržaj koji se pojavljuje na ovoj Internet prezentaciji je zaštićen autorskim pravima koja pripadaju IAN Međunarodnoj mreži pomoći. Nije dozvoljeno korišćenje logoa, imena, tekstova i slika sa ovog sajta, ukoliko ne postoji prethodno pisano ovlašćenje od IAN Međunarodne mreže pomoći.

Pocetna strana