English Français
 
  Početna > Događaji > Podrška u ostvarivanju dugoročnih rešenja izbeglih lica u Srbiji i povratnika u Hvatskoj > Radionica
       
 
Podrška u ostvarivanju dugoročnih rešenja za izbegla lica i povratnike
Poseta visoke delegacije EU
55 "kompjuterskih vozačkih dozvola" za najbolje

Radionica volonterizam, aktivizam i saradnja u lokalnoj zajednici

Drugi koordinacioni sastanak i transfer znanja
Prvi koordinacioni sastanak
Konferencija za štampu
   
Više o projektu
Adrese partnera
   

 

 

 
samo po ian.org.rs  
 
po celom web-u
 
.

 

 

 

RADIONICA VOLONTERIZAM, AKTIVIZAM I SARADNJA U LOKALNOJ ZAJEDNICI
2. i 3. jul 2007. godine

U okviru komponente usmerene na izgradnju kapaciteta i prenošenje znanja i iskustava između partnera na prekograničnom projektu podrške izbeglima i povratnicima u Srbiji i Hrvatskoj organizovana je radionica na temu Volonterizam, aktivizam i saradnja u lokalnoj zajednici. Radionicu su vodili treneri sa puno praktičnog iskustva u ovoj oblasti, Siniša Mitrović i Sanela Maul, iz NVO Mirovna grupa mladih Dunav iz Vukovara koja je jedan od partnera IAN-a na ovom projektu.

Radionica je privukla učesnike koji su aktivni članovi zajednica u kojima žive i koji su želeli da nauče više o načinima delovanja i uticanja u lokalnoj zajednici. Volonteri i aktivisti različitih NVO iz Beograda, Pančeva i Niša pokazali su veliko i interesovanje i posvećenost svom radu i na kreativan način su unapređivali svoje znanje i veštine. Kroz veoma zanimljive grupne vežbe i igre oni su učili šta je saradnja i partnerstvo, kako da podstiču međusobnu saradnju sa drugim akterima u društvu kao i sa ostalim organizacijama iz regije, zajednički planiraju delovanje i identifikuju i rešavaju probleme kroz saradničke/partnerske odnose. Učesnici su saznali mnogo i o mogućnostima volontiranja i aktiviranja kroz EU programe, radne kampove i mreže mladih, kao i različitim vrstama volonterskog rada.

Radionica je održana je 2. i 3. jula u Beogradu, a zatim u Novom Sadu 5. i 6. jula gde je organizator bio Novosadski humanitarni centar koji je takođe partner na ovom projektu.

 

Ovaj regionalni projekat finansira Evropska unija kroz program CARDS.

 

Pogledaj više fotografija

   

 

 


Početna
| O nama | Odseci | Publikacije | Događaji | Kontakt

IAN Međunarodna mreža pomoći, Admirala Geprata 10, 11000 Beograd, 011/ 7617 197 i 011/ 7617 205,

Sva autorska prava su zaštićena © 2007 Međunarodna mreža pomoći, Beograd, Srbija
Dok drugačije nije označeno, celokupan sadržaj koji se pojavljuje na ovoj Internet prezentaciji je zaštićen autorskim pravima koja pripadaju IAN Međunarodnoj mreži pomoći. Nije dozvoljeno korišćenje logoa, imena, tekstova i slika sa ovog sajta, ukoliko ne postoji prethodno pisano ovlašćenje od IAN Međunarodne mreže pomoći.

Pocetna strana