English Français
 
  Početna > Događaji > Igraj za nadu, igraj za obrazovanje
       
 

 

 

 
samo po ian.org.rs  
 
po celom web-u
 
.

 

 

 

IGRAJ ZA NADU, IGRAJ ZA OBRAZOVANJE
20. jun 2006. Svetski dan izbeglica

linija
pogledajte više fotografija

foto Turnir u maalom fudbalu "Igraj za nadu, igraj za obrazovanje" je ove godine bila centralna akcija koju je Međunarodna mreža pomoći-IAN organizovala povodom Svetskog dana izbeglica. Turnir je održan 20. juna 2006. na terenu osnovne škole u Zemunu .

Učestvovalo je 6 prijavljenih ekipa sa ukupno 50 dece i omladinaca, izbeglih i raseljenih lica. Ekipe su bile: "Batajnica", "Roma Zemun", "Busije", "SDF volonteri", "KiM-Kosovo i Metohija" i "Štrumfovi".

Ovogodišnja akcija bila je u duhu aktuelnog Svetskog prvenstva u fudbalu i imala je za cilj da udruži fudbal kao sport koji spaja sve ljude ma odakle oni došli i obrazovanje kao jedan od bitnih faktora za uspešnu integraciju izbeglih i raseljenih lica u lokalnu zajednicu.

foto
foto
Odigrane su najpre tri kvalifikacione utakmice. Zatim su gosti turnira, članovi KUD-a "Krajina", kroz folklorne igre i pesme doneli duh Krajišnika na teren. Posle polufinalnih utakmica u finale su se plasirale ekipe "Busija" i "SDF volontera". Nakon 30 minuta lavovske borbe kao pobednici turnira izašli su igrači ekipe "Busija". Pobednička ekipa dobila je kao nagradu 4 besplatna računarska kursa i polaganje ECDL start ispita u IAN Telecentru kao i ECDL indeks, međunarodno priznat računarski sertifikat.
Ostali takmičari su takođe kao nagradu dobili po 2 besplatna kursa računara u IAN Telecentru, a podeljene su brojne manje nagrade kao što su lopte, torbe i sveske. Organizaciju turnira su finansijski pomogli UNHCR, Srpski savet za izbeglice i CAFOD, a značajnu podršku je pružilo povereništvo za izbeglice opštine Zemun. Besplatni računarski kursevi i ECDL indeksi obezbeđeni su zahvaljujući finansijskoj podršci Microsoft-a i Jedinstvenog informatičkog saveza Srbije i Crne Gore (JISA). plakat
Kontakt osoba Gordana Stankov Stojilović  

 

 


Početna
| O nama | Odseci | Publikacije | Događaji | Kontakt

IAN Međunarodna mreža pomoći, Admirala Geprata 10, 11000 Beograd, 011/ 7617 197 i 011/ 7617 205,

Sva autorska prava su zaštićena © 2007 Međunarodna mreža pomoći, Beograd, Srbija
Dok drugačije nije označeno, celokupan sadržaj koji se pojavljuje na ovoj Internet prezentaciji je zaštićen autorskim pravima koja pripadaju IAN Međunarodnoj mreži pomoći. Nije dozvoljeno korišćenje logoa, imena, tekstova i slika sa ovog sajta, ukoliko ne postoji prethodno pisano ovlašćenje od IAN Međunarodne mreže pomoći.

Pocetna strana