English Français
 
  Početna > Događaji > Trening programi iz oblasti zaštite mentalnog zdravlja u zajednici
       
 

 

 

 
samo po ian.org.rs  
 
po celom web-u
 
.

 

 

 

Trening programi iz oblasti zaštite mentalnog zdravlja u zajednici
maj, jun 2011. godine

Međunarodna mreža pomoći IAN, u okviru projekta Integrisani servisi za zaštitu mentalnog zdravlja i socijalnu zaštitu za model region , čiji je donator Ministarstvo inostranih poslova Kraljevine Holandije kroz MATRA program, a koji se sprovodi u saradnji sa Globalnom inicijativom u psihijatriji iz Holandije i domaćim partnerom Specijalnom bolnicom za psihijatrijske bolesti "Gornja Toponica" uz podršku Ministarstva zdravlja i Ministarstva za rad i socijalnu politiku Republike Srbije, organizuje seriju akreditovanih trening programa iz oblasti zaštite mentalnog zdravlja u zajednici - Osnovni principi zaštite mentalnog zdravlja u zajednici i Multi-disciplinarni timski rad i Case-managament (vođenje slučaja) u zaštiti mentalnog zdravlja u zajednici.  

Treninzi su namenjeni zdravstvenim radnicima, psiholozima i socijalnim radnicima, akreditovani su od strane Zdravstvenog saveta Srbije i učesnicima donose 6 bodova. Treninzi će se održati u tri različita grada - Kragujevcu, Novom Kneževcu i Beogradu.

Agendu treninga Osnovni principi zaštite mentalnog zdravlja u zajednici možete preuzeti ovde.
Agendu treninga Case-managament (vođenje slučaja) u zaštiti mentalnog zdravlja u zajednici možete preuzeti ovde.

 

  U okviru istog projekta, Međunarodna mreža pomoći IAN, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije, dodeliće novčana sredstva zdravstvenim ustanovama u Srbiji za renoviranje i opremanje prostora koji će se koristiti za servise zaštite mentalnog zdravlja u zajednici. Tri zdravstvene ustanove koje će primiti sredstva (Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti "Sveti Vračevi", Novi Kneževac; Klinički centar Niš, Klinika za zaštitu mentalnog zdravlja i Opšta bolnica Užice, psihijatrijska služba), odabrane su od strane tročlane komisije koju su činili predstavnici Ministarstva zdravlja i stručni saradnici na projektu, a među zdravstvenim ustanovama koje su se prijavile za korišćenje programa dostupnih u okviru projekta.

Pored novčanih sredstava, za odabrane ustanove biće organizovana studijska poseta Centru za zaštitu mentalnog zdravlja u zajednici "Medijana" u Nišu i Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici "Gornja Toponica" (PSR služba), kao i konsultativna evaluacija plana organizacije i pružanja usluga iz domena zaštite mentalnog zdravlja u zajednici od strane domaćih i stranih stručnjaka koji su uključeni u realizaciju projekta.

 


Početna
| O nama | Odseci | Publikacije | Događaji | Kontakt

IAN Međunarodna mreža pomoći, Admirala Geprata 10, 11000 Beograd, 011/ 7617 197 i 011/ 7617 205,

Sva autorska prava su zaštićena © 2007 Međunarodna mreža pomoći, Beograd, Srbija
Dok drugačije nije označeno, celokupan sadržaj koji se pojavljuje na ovoj Internet prezentaciji je zaštićen autorskim pravima koja pripadaju IAN Međunarodnoj mreži pomoći. Nije dozvoljeno korišćenje logoa, imena, tekstova i slika sa ovog sajta, ukoliko ne postoji prethodno pisano ovlašćenje od IAN Međunarodne mreže pomoći.

Pocetna strana