English Français
 
  Početna > Događaji > IAN je postao član Global Knowledge Partnership mreže
       
 

 

 

 
samo po ian.org.rs  
 
po celom web-u
 
.

 

 

 

IAN JE POSTAO ČLAN GLOBAL KNOWLEDGE PARTNERSHIP MREŽE
22. februar 2008.

Global Knowledge Partnership (GKP) je prva svetska mreža različitih aktera koja promoviše inovacije i unapređenje u oblasti Znanja usmerenog na razvoj (Knowledge for Development -K4D) and Informacionih i komunikacionih tehnologija usmerenih na razvoj (Information and Communication Technologies for Development - ICT4D). GKP okuplja organizacije iz javnog, privatnog i civilnog sektora sa ciljem Razmene znanja i Izgradnje partnerstava u oblasti K4D i ICT4D.

Aktivnosti i programi GKP-a neguju inovativnu primenu znanja i tehnologija u rešavanju razvojnih problema u četiri strateške oblasti - Pristup znanju, Obrazovanje, Smanjenje siromaštva i Mobilizacija resursa.

GKP sprovodi aktivnosti širom sveta i u 7 regiona: u Africi, Centralnoj i Istočnoj Evropi, Istočnoj Aziji, Latinskoj Americi i na Karibima, Bliskom istoku i Severnoj Africi, Okeaniji i Južnoj Aziji. Članovi GKP mreže svoje ideje sprovode kroz konkretne projekte i utiču na mere i politike na globalnom nivou.

GKP je osnovan 1997. Mreža ima preko 100 članova iz 40 zemalja. Njom upravlja Izvršni odbor, a podršku u radu joj pruža Sekretarijat sa sedištem u Kuala Lumpuru u Maleziji.

Više informacija na sledećem linku

Kontakt osoba Ivan Stojilović    

 

 


Početna
| O nama | Odseci | Publikacije | Događaji | Kontakt

IAN Međunarodna mreža pomoći, Admirala Geprata 10, 11000 Beograd, 011/ 7617 197 i 011/ 7617 205,

Sva autorska prava su zaštićena © 2007 Međunarodna mreža pomoći, Beograd, Srbija
Dok drugačije nije označeno, celokupan sadržaj koji se pojavljuje na ovoj Internet prezentaciji je zaštićen autorskim pravima koja pripadaju IAN Međunarodnoj mreži pomoći. Nije dozvoljeno korišćenje logoa, imena, tekstova i slika sa ovog sajta, ukoliko ne postoji prethodno pisano ovlašćenje od IAN Međunarodne mreže pomoći.

Pocetna strana