English Français
 
  Početna > Događaji > Kursevi računara za seniore
       
 

 

 
samo po ian.org.rs  
 
po celom web-u
 
.

 

 

 

Kursevi računara na 3D Olimpijadi
1. - 3. oktobar 2012. godine

I ove godine je IAN Telecentar, na poziv organizatora, održao kurs računara u okviru V Olimpijade sporta, zdravlja i kulture trećeg doba u Sokobanji od 01. do 03. oktobra 2012. godine
     

Škola računara je radila tokom sva tri dana. Polaznici bili početnici i oni koji već imaju neka predznanja u radu na računaru, ali ono što je bilo zajedničko za sve je velika želja i zainteresovanost da nauče nešto novo. Polaznike je najviše interesovao Internet, od toga da nauče kako se povezati na njega, pa do pretrage raznih sadržaja pomoću pretraživača. Posebno ih je interesovalo kako da pronađu dnevne vesti, da vide podatke o sebi i svojim timovima koji su učestvovali na Olimpijadi, da pogledaju sve popularnije sajtove sa popustima, a neki su uspešno naučili i kako da poruče neki proizvod preko Interneta.

 
     

Takođe, vrlo su bili zainteresovani za povezivanje sa svojim najbližima, a pre svega unucima. Tako su neki po prvi put otvorili svoj e-mail, Skype i Facebook nalog, i što je važnije odmah su počeli praktično da ih koriste. Neki polaznici su prebacivali fotografije V Olimpijade sa svojih fotoaparata i mobilnih telefona i uspešno ih slali na različite adrese u zemlji i inostranstvu.

     

Pored Interneta polaznici su bili zainteresovani i za osnove pisanja teksta, njegovog formatiranja i snimanja na memoriju, a imali su i neka naprednija pitanja u vezi rada u Wordu i Excelu, kao i pitanja vezana za hardver računara i podešavanja navigacije na mobilni telefon.

     
IAN Telecentar, koji je deo nevladine organizacije IAN Međunarodna mreža pomoći, angažovan je na uključivanju naših starijih građana i građanki u digitalno doba kako bi i oni aktivno koristili sve dobrobiti koje moderne IKT pružaju.

 

 

Na taj način oni poboljšavaju kvalitet svog života, ali savladavanje veština rada na računarima daje im dodatan osećaj aktivnih učesnika savremenog društva, smanjuje osećaj izolovanosti, i pruža mogućnost da kreativno iskoriste slobodno vreme za informisanje, učenje i druženje putem interneta.  
 

Ostale povezane vesti:

Dodatne informacije:

Za sve dodatne informacije molim vas obratite se Ivanu Stojiloviću, ,
IAN-Međunarodna mreža pomoći, Admirala Geprata 10, Beograd, 011 7617 197.

 

 


Početna
| O nama | Odseci | Publikacije | Događaji | Kontakt

IAN Međunarodna mreža pomoći, Admirala Geprata 10, 11000 Beograd, 011/ 7617 197 i 011/ 7617 205,

Sva autorska prava su zaštićena © 2007 Međunarodna mreža pomoći, Beograd, Srbija
Dok drugačije nije označeno, celokupan sadržaj koji se pojavljuje na ovoj Internet prezentaciji je zaštićen autorskim pravima koja pripadaju IAN Međunarodnoj mreži pomoći. Nije dozvoljeno korišćenje logoa, imena, tekstova i slika sa ovog sajta, ukoliko ne postoji prethodno pisano ovlašćenje od IAN Međunarodne mreže pomoći.

Pocetna strana