English Français
 
  Početna > Biblioteke za novo dob@ > Radionica "Umrežavanje biblioteka kroz veb portal biblioteke.org / knjiznice.org"
       
 
Biblioteke za novo dob@
Prvi koordinacioni sastanak
strelica Drugi koordinacioni sastanak
Radionica "Izgradnja imidža knjižnice kao modernog centra znanja u zajednici"
Radionica "Umrežavanje biblioteka kroz veb portal biblioteke.org / knjiznice.org"
strelica Sajam zdravlja
strelica Radionica "Interkulturalni dijalog kroz književnost za decu"
strelica Radionica "eBibliotekar"
   
strelica Srebrni surferi 2013

Lideri:


IAN Međunarodna mreža pomoći


Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci

Partneri:


Biblioteka "Dr Đorđe Natošević" Inđija


Gradska knjižica Vukovar


Općinska narodna knjižnica Drenovci

logo kula
Narodna biblioteka Kula


Gradska knjižnica i čitaonica Ilok

Narodna biblioteka
"Veljko Petrović" Bačka Palanka


Gradska knjižnica Županja

 

Projekat podržava:

Projekat finansira Evropska unija

 
samo po ian.org.rs  
 
po celom web-u
 
.

 

 

 

Radionica "Umrežavanje biblioteka kroz veb portal biblioteke.org / knjiznice.org"
7. mart 2013. godine

Druga u nizu radionica namenjenih izgradnji znanja i veština bibliotekara u određenim oblastima relevantnim za unapređenje rada i pozicije biblioteka u lokalnim zajednicama održana je u Bačkoj Palanci 7. marta 2013. Domaćin ove radionice sa temom Umrežavanje biblioteka kroz veb portal biblioteke.org / knjiznice.org bila je Narodna biblioteka "Veljko Petrović" jedna od partnerskih biblioteka u okviru projekta Biblioteke/Knjižnice za novo doba.

Prisutnima je toplu dobrodošlicu poželela najpre direktorka biblioteke Koviljka Dobrić, koja je upoznala koleginice i kolege bibliotekare iz Srbije i Hrvatske sa dugom tradicijom i radom ove biblioteke, a zatim je učesnike radionice pozdravila i predstavnica Opštine Bačka Palanka, Miroslava Šolaja.

Preuzmite materijale sa radionice

 

Centralne teme na radionici bile su načini i onlajn kanali kroz koje biblioteke mogu da interaktivno komuniciraju sa svojim korisnicima i bibliotečkom građom u javnim bibliotekama. Učesnicima su predstavljene snage kao i zamke komuniciranja putem društvenih mreža, razlike između veb sajta i prisustva na Fejsbuku i Tviteru, kao i važnost povezivanja svih onlajn kanala komuniciranja biblioteka sa ciljanim javnostima.  

Predstavnici 8 partnerskih biblioteka i njihovih ogranaka upoznati su detaljno sa specijalnim veb portalom BIBLIOTEKA FUTURA, koji objedinjava četiri domena www.biblioteke.org - www.knjiznice.org - www.biblioteke.net - www.knjiznice.net na jednoj veb lokaciji. Detaljno je predstavljen način funkcionisanja ovog portala koji predstavlja "prvu virtuelnu bibliotečku mrežu osnovanu radi kontinuiranog praćenja aktivnosti biblioteka, uspostavl?anja otvorene komunikacije, te unapređenja i modernizacije njihovog radnog okruženja". Ova mreža povezuje i objedinjuje biblioteke iz Srbije, Hrvatske, BiH, Slovenije i Crne Gore na internetu i "deluje kao forum za slobodnu razmenu iskustava i kreativnih ideja."

Za partnerske biblioteke koje nemaju svoj veb sajt otvoreni su nalozi na ovom portalu koji im omogućavaju da u narednom periodu na ovom mestu postavljaju vesti i informacije o svojim aktivnostima i tako se predstave široj mreži biblioteka kao i da uče na dobrim primerima svojih kolega iz drugih sredina.

 

Radionicu su sjajno osmislili i vodili, Mirko Marković, iz Biblioteke grada Beograda i osnivač Internet Kluba kao jedan od autora portala BIBLIOTEKA FUTURA, i Isidora Injac iz sektora marketinga Biblioteka grada Beograda.

Veliku pažnju predavači su tokom čitave radionice posvetili promociji značaja saradnje, partnerskih odnosa i umrežavanja kako između biblioteka tako i između biblioteka i ostalih aktera u lokalnoj zajednici.

Jedan od očekivanih rezultata radionice jeste aktivnije učešće partnerskih biblioteka u onlajn komunikaciji i prezentaciji svojih aktivnosti, pre svega kroz veb portale biblioteka kao i kroz druge veb kanale kroz koje mogu ostvare bolji i interaktivniji kontakt sa svojim korisnicima i ciljnom publikom uopšte. Takođe, projekat Biblioteke/Knjižnice za novo doba dobiće svoje stranice na regionalnom veb portal BIBLIOTEKA FUTURA na kojima će se objavljivati sve vesti.

Pogledajte Agendu radionice ovde

Pogledajte fotografije sa radionice ovde

 

Dodatne informacije:

Za sve dodatne informacije molim vas obratite se Gordani Stankov Stojilović, ,
IAN-Međunarodna mreža pomoći, Đure Daničića 5, Beograd, 011 3229 732.

 

 


Početna
| O nama | Odseci | Publikacije | Događaji | Kontakt

IAN Međunarodna mreža pomoći, Admirala Geprata 10 i Đure Daničića 5, 11000 Beograd, 011/ 7617 197 i 011/ 3229 732,

Sva autorska prava su zaštićena © 2007 Međunarodna mreža pomoći, Beograd, Srbija
Dok drugačije nije označeno, celokupan sadržaj koji se pojavljuje na ovoj Internet prezentaciji je zaštićen autorskim pravima koja pripadaju IAN Međunarodnoj mreži pomoći. Nije dozvoljeno korišćenje logoa, imena, tekstova i slika sa ovog sajta, ukoliko ne postoji prethodno pisano ovlašćenje od IAN Međunarodne mreže pomoći.

Pocetna strana