English Français
 
  Početna > Događaji > Kako živeti zajedno?
       
 

 

 

 
samo po ian.org.rs  
 
po celom web-u
 
.

 

 

 

KAKO ŽIVETI ZAJEDNO?
23. i 24. januara 2003

U petak 24. januara 2003. predstavnica IAN-a Anika Krstić učestvovala je na okruglom stolu na temu "Kako živeti zajedno", gde su govorili još i Esad Gutaj iz Saveta za odbranu ljudskih prava i sloboda sa sedištem u Prizrenu i Žarko Redžic iz NVO Opstanak i povratak iz Štrpca.

 

Okrugli sto je održan u Radio "Fokusu" smeštenom u gornjem delu Orahovca na Kosovu. Ovaj skup su organizovali Pax Christi, Forum ZFD, OEBS i UNHCR, koji rade u širem reonu Prizrena. Okrugli sto je prenošen uživo, učesnici i slušaoci su imali priliku da čuju i anketu sprovedenu medu lokalnim stanovništvom i raseljenima, koju su novinari ovog radija prethodno priredili.

Sve njihove izjave potvrduju da postoji mogućnost zajedničkog života: potrebno je samo da ljudi nadu opšte prihvatljive načine da do ovoga dođe uskoro, uprkos svim razlikama među zajednicama na Kosovu. Učesnici okruglog stola su se takođe složili da civilno društvo ima veoma važnu ulogu u unapređenju tolerancije i utiranju puta za zajednički život i zajednički rad na izgrađivanju budućnosti.
Razgovor za okruglim stolom prevoden je na albanski i srpski jezik, u zavisnosti od potrebe, pošto su svi učesnici govorili svojim maternjim jezikom.
.

 

 


Početna
| O nama | Odseci | Publikacije | Događaji | Kontakt

IAN Međunarodna mreža pomoći, Admirala Geprata 10, 11000 Beograd, 011/ 7617 197 i 011/ 7617 205,

Sva autorska prava su zaštićena © 2007 Međunarodna mreža pomoći, Beograd, Srbija
Dok drugačije nije označeno, celokupan sadržaj koji se pojavljuje na ovoj Internet prezentaciji je zaštićen autorskim pravima koja pripadaju IAN Međunarodnoj mreži pomoći. Nije dozvoljeno korišćenje logoa, imena, tekstova i slika sa ovog sajta, ukoliko ne postoji prethodno pisano ovlašćenje od IAN Međunarodne mreže pomoći.

Pocetna strana