English Français
 
  Početna > Događaji > Filip Kotler o IANovim aktivnostima
       
 

 

 

 
samo po ian.org.rs  
 
po celom web-u
 
.

 

 

 

Filip Kotler o IANovim aktivnostima
oktobar 2009. godine

U novoj knjizi "Up and Out of Poverty: The Social Marketing Solution" Filip Kotler i Nensi Li (izdavač Wharton School Publishing, 2009.) predstavili su i rezultate IAN Telecentra.

Legendarni stručnjak iz oblasti marketinga Filip Kotler i inovatorka u oblasti socijalnog marketinga Nensi Li u knjizi sagledavaju siromaštvo iz radikalno drugačijeg ugla: ugla marketinga. Kotler i Li razmatraju svaki od predloženih puteva za smanjenje siromaštva, od tradicionalnih, inostranih pomoći velikih razmera preko poboljšanih edukativnih programa i treninga za posao do ekonomskog razvoja i mikrofinansija. Oni nude nov uvid u razloge zašto su mnogi programi za smanjenje siromaštva propali i predlažu novu paradigmu koja može postići mnogo bolje rezultate. Kotler i Li pokazuju kako se mogu primeniti napredne marketinške strategije i tehnike - uključujući segmentaciju, targetiranje i pozicioniranje - kako bi se sistematski uspostavili uslovi da siromašni pobegnu iz siromaštva. Kroz stvarne studije slučaja, naučićete kako ove marketinške tehnike mogu pomoći u promociji zdravlja, edukacije, izgradnji kapaciteta zajednice, lične motivacije i drugo. Autori pružaju prvu kompletnu, marketinšku metodologiju za naglašavanje specifičnih problema koji se odnose na siromaštvo - i procenu rezultata. Oni takođe, pokazuju kako se nacionalni i lokalni programi za smanjenje siromaštva mogu poboljšati kroz efikasnije povezivanje vladinih institucija, nevladinih organizacija i privatnih kompanija.

U knjizi je predstavljena situacija osetljivih grupa u Srbiji (Roma, izbeglih i raseljenih lica, žrtava torture, dugoročno nezaposlenih) i napori IAN Telecentra za prevazilaženje njihove loše situacije. Posebno se obraća pažnja na IAN-ov projekat Besplatna IT edukacija za osetljive grupe koji je podržao Microsoft, a koji je po rečima menadžera projekta "odličan primer kako zajednica može da napreduje kroz saradnju privatnog i javnog sektora... i da je važno da privatne kompanije - kao i vladine i nevladine organizacije - podržavaju socijalne ciljeve u zemlji. U ovom periodu brze transformacije Srbije, svi treba da daju što je više moguće svojoj zajednici."

 


Početna
| O nama | Odseci | Publikacije | Događaji | Kontakt

IAN Međunarodna mreža pomoći, Admirala Geprata 10, 11000 Beograd, 011/ 7617 197 i 011/ 7617 205,

Sva autorska prava su zaštićena © 2007 Međunarodna mreža pomoći, Beograd, Srbija
Dok drugačije nije označeno, celokupan sadržaj koji se pojavljuje na ovoj Internet prezentaciji je zaštićen autorskim pravima koja pripadaju IAN Međunarodnoj mreži pomoći. Nije dozvoljeno korišćenje logoa, imena, tekstova i slika sa ovog sajta, ukoliko ne postoji prethodno pisano ovlašćenje od IAN Međunarodne mreže pomoći.

Pocetna strana