English Français
 
  Početna > Događaji > Onlajn nedelja 2012
       
 

 
samo po ian.org.rs  
 
po celom web-u
 
.

 

 

 

Onlajn nedelja je kampanja širenja pismenosti u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija u kojoj učestvuje preko 50 zemalja iz Evrope već i iz Azije i Afrike i preko 25.000 organizacija. Obeležava se od 26. do 30. marta.

Ovogodišnji cilj kampanje je omogućiti da se 200.000 Evropljana koji nikada ranije nisu koristili računar i Internet upoznaju sa ovim tehnologijama i počnu da ih koriste. Zemlje se takmiče u dostizanju što većeg broja učesnika kampanje, ujedno stremeći ka istom zajedničkom cilju, a to je da se što više ljudi koji su još uvek digitalno nepismeni uključi u informaciono društvo.

U Srbiji je nacionalni koordinator ove kampanje IAN Međunarodna mreža pomoći koja kroz svoj IAN Telecentar više od 10 godina radi na promociji i podizanju nivoa digitalne pismenosti u našoj zemlji. U toku ove nedelje IAN otvara vrata svojih učionica i pruža podršku za sve koji žele da se po prvi put upoznaju sa računarom i Internetom.

Kampanju ćete podržati klikom na Brojač (dole), a u toku kampanje možete i proveriti kakav ste e-Virtuoz u poslovnom okruženju, besplatno polagati ispite za ECDL - Međunarodnu kompjutersku vozačku dozvolu u IAN Telecentru, ili jednostavno doći u IAN Telecentar i napraviti prve digitalne korake.

Odvojite malo vremena i u toku ove nedelje pomozite baki, deki, komšinici, drugaru, tati, mami. teči, sestri. koji nikada nisu seli za računar i ne znaju za nepresušni izvor informacija, znanja i zabave koji se zove Internet, da naprave prve korake ka digitalnom uključivanju i poboljšanju kvaliteta života.
     
Kako se uključiti?    

Brojač

 
e-Virtuoz

 

     

Kliknite na digitalni Brojač u toku Onlajn nedelje 2012. koji će vas time registrovati kao učesnika kampanje iz Srbije. Svaka zemlja ima svoj brojač, a mapa Evrope prikazuje u realnom vremenu koliko je u kojoj zemlji učesnika kampanje i koliko ih je ukupno.
Pitanje je prestiža naći se u prvih pet ili deset zemlja po broju učesnika. Prošle godine bili smo na 8. mestu, a možemo i bolje, zar ne?

 

e-Virtuoz (u originalu Skillage ) je test pomoću koga možete da procenite svoje IT veštine u poslovnom okruženju, umete li da izvršite sve zadatke koji vas mogu sačekati u kancelariji, a zahtevaju rad na računaru, jeste li e-Virtuoz. Trebaće vam 15-tak minuta za ovo. Izađite na IT megdan!

     
 
postanite partner
     

U toku Onlajn nedelje, IAN Telecentar organizuje besplatno polaganje ECDL ispita. Prijavljivanje je do 23. marta putem .

I ste nedelje možete besplatno polagati i ispite za međunarodni sertifikat Global Commerce LicenceR koji predstavlja potvrdu poznavanja svetskih standarda u poslovanju. Pročitajte više informacija o ovoj licenci na www.gcl.nu

 

Na ovom linku organizacije koje su zainteresovane da postanu partneri u okviru Onlajn nedelje mogu dobiti više informacija.

 

 

 

 


Početna
| O nama | Odseci | Publikacije | Događaji | Kontakt

IAN Međunarodna mreža pomoći, Admirala Geprata 10 i Đure Daničića 5, 11000 Beograd, 011/ 7617 197 i 011/ 3229 732,

Sva autorska prava su zaštićena © 2007 Međunarodna mreža pomoći, Beograd, Srbija
Dok drugačije nije označeno, celokupan sadržaj koji se pojavljuje na ovoj Internet prezentaciji je zaštićen autorskim pravima koja pripadaju IAN Međunarodnoj mreži pomoći. Nije dozvoljeno korišćenje logoa, imena, tekstova i slika sa ovog sajta, ukoliko ne postoji prethodno pisano ovlašćenje od IAN Međunarodne mreže pomoći.

Pocetna strana