Onlajn nedelja 2015

Nasilje u porodici

Ostavi drugaciji otisak

E-UROPa logo

IRCT Pacman

IGRAČA

Biblioteke za novo doba

TMA logo

UniteIT logo

Tribunal 12 logo

VDS logo

O nama: IAN je lokalna nevladina organizacija osnovana 1997. godine, u kojoj su aktivna četiri odseka:

Vizija: IAN želi da region jugoistočne Evrope bude oporavljen od posledica rata i političkog nasilja i da postane civilno društvo gde se poštuju ljudska prava svih ljudi.
(na strani Misija i vizija možete pročitati više)
 


IAN - Međunarodna mreža pomoći je ovlašćeni međunarodni ECDL i Advanced ECDL test centar

e-Razvoj
Loading
 
Aktuelnosti:
 
Završna Konferencija za štampu
28. april 2017. godine

Povodom završetka projekta: “Psihosocijalni tretman počinilaca porodičnog nasilja kao ulaznica za trajnu promenu ”, održana je završna Konferencija za štampu, u petak, 28. aprila 2017. godine, u velikoj sali Medija centra.

 
Poziv na završnu Konferenciju za štampu
25. april 2017. godine

Povodom završetka projekta: “Psihosocijalni tretman počinilaca porodičnog nasilja kao ulaznica za trajnu promenu ”, zadovoljstvo nam je da vas pozovemo na završnu Konferenciju za štampu, koja će se održati u petak, 28. aprila 2017.godine, u velikoj sali Medija centra, Terazije 3, na 2. spratu, od 13:00 do 14:30 časova.

 
Drugi trening program: "Program obuke profesionalaca/ki za tretman počinilaca nasilja u partnerskim odnosima”
31. januar 2017. godine

Trening program će se održati krajem februara i u prvoj polovini marta 2017. godine, u Beogradu, i akreditovan je u Republičkom zavodu za socijalnu zaštitu, a nosi 15 poena (za licence za zaposlene u socijalnoj zaštiti). Trajanje treninga je 7 edukativnih dana, a voditelji treninga su akreditovani treneri ovog programa, psihoterapeuti, iskusni profesionalci u radu sa počiniocima partnerskog nasilja.

Trening se sprovodi u okviru projekta „Psihosocijalni tretman počinalaca nasilja u porodici, kao ulaznica za trajnu promenu“, uz finansijsku podršku Ambasade kraljevine Holandije, tako da će za polaznike biti besplatan.

 
IAN na Naučnom simpozijumu i Generalnoj skupštini IRCT-a u Meksiko Sitiju
12. decembar 2016. godine
IAN Međunarodna mreža pomoći je kao članica mreže IRCT-a učestvovala na 10. Međunarodnom naučnom simpozijumu - Delivering on the Promise of the Right to Rehabilitation i 5. Generalnoj skupštini IRCTa održanim u Meksiko Sitiju od 5. do 9. decembra 2016. godine.

 
STOP PORODIČNOM NASILJU
15. novembar 2016. godine

PETICIJA ZA SUZBIJANJE NASILJA U PORODICI KROZ UVOĐENJE OBAVEZNOG PSIHOSOCIJALNOG TRETMANA ZA POČINIOCE NASILJA U PORODICI

 
"Program obuke profesionalaca/ki za tretman počinilaca nasilja u partnerskim odnosima”
25. oktobar 2016. godine
Trening program će se održati u drugoj polovini novembra i početkom decembra 2016. godine, u Beogradu, i akreditovan je u Republičkom zavodu za socijalnu zaštitu, a nosi 15 poena (za licence za zaposlene u socijalnoj zaštiti). Trajanje treninga je 7 edukativnih dana, a voditelji treninga su akreditovani treneri ovog programa, psihoterapeuti, iskusni profesionalci u radu sa počiniocima partnerskog nasilja.

Trening se sprovodi u okviru projekta „Psihosocijalni tretman počinalaca nasilja u porodici, kao ulaznica za trajnu promenu“, uz finansijsku podršku Ambasade kraljevine Holandije, tako da će za polaznike biti besplatan.
 
Prvi seminar u okviru projekta "Psihosocijalni tretman počinilaca porodičnog nasilja, kao ulaznica za trajnu promenu", održaće se 17. i 18.10.2016. godine, u Topoli.
10. oktobar 2016. godine
Planirano je učešće Državnog sekretara i predstavnika Ministarstva pravde Republike Srbije, Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, Apelacionog suda u Beogradu, Prvog osnovnog suda u Beogradu, predsednika Odbora za ljudska i manjinska prava i rodnu ravnopravnost Narodne skupštine Republike Srbije, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu, Udruženja građana Krizni centar za muškarce iz Beograda, kao i predstavnika iz Osnovnog javnog tužilaštva u Kragujevcu i Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Potvrđeno je učestvovanje i inostranih predstavnika iz Republike Hrvatske, Zagreba i Rijeke, ispred Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske, Prekršajnog suda u Zagrebu i Udruge za zaštitu obitelji u Rijeci, koji će prezentovati efekte primene ovog modela, kao i pravni okvir koji je omogućio primenu psihosocijalnog modela za počinioce u zemlji iz koje dolaze.

Predstavnici svih ovih institucija, nadležnih za problem porodičnog nasilja, predstaviće dosadašnja iskustva u primeni psihosocijalnog modela i učestvovati u diskusiji, koja će doprineti boljem razumevanju značaja i potrebe standardizacije, kao i adekvatnijem zakonskom regulisanju ovog tretmana, u pravnom sistemu Republike Srbije.
 
Uvodna konferencija za projekat "Psihosocijalni tretman počinalaca nasilja u porodici, kao ulaznica za trajnu promenu"
20. jun 2016. godine
20.06.2016. godine, u Medija centru, održana je uvodna konferencija povodom pocetka projekta: Psihosocijalni tretman pocinilaca porodicnog nasilja, kao ulaznica za trajnu promenu", koji ce u narednih godinu dana sprovoditi nevladina organizacija IAN, Medunarodna mreža pomoci, koja je nosilac projekta, uz finansijsku podršku Ambasade kraljevine Holandije.

 
"Psihosocijalni tretman počinalaca nasilja u porodici, kao ulaznica za trajnu promenu"
14. jun 2016. godine
Počeo je sa radom projekat: "Psihosocijalni tretman počinalaca nasilja u porodici, kao ulaznica za trajnu promenu", uz finansijsku podršku Ambasade kraljevine Holandije.


Stopa uspešnosti ovog tretmana u smislu prestanka nasilja i trajne promene u svesti počinilaca je u 80% slučajeva, zbog toga je potrebno pronaći zakonski okvir koji bi bio najadekvatniji za njegovu implementaciju u Republici Srbiji!
 
"Psihosocijalni tretman počinalaca nasilja u porodici, kao ulaznica za trajnu promenu"
14. jun 2016. godine
Dana 20.juna 2016. u velikoj sali Media centra, Terazije 3, na 2. spratu od 14:00 do 15:00 časova održaće se uvodna konferencija za projekat "Psihosocijalni tretman počinalaca nasilja u porodici, kao ulaznica za trajnu promenu", sa ciljem da se opštoj i profesionalnoj javnosti predstave glavni ciljevi projekta i plan aktivnosti. Stop nasilju u porodici
 
Saopštenje povodom UN međunarodnog dana podrške žrtvama torture
26. jun 2015. godine
Svake godine, 26 juna, na dan podrške žrtvama torture (UN Međunarodni dan podrške žrtvama torture) je prilika da se ujedinimo i podsetimo svet da je tortura surovo kršenje ljudskih prava. 
 
OKRUGLI STO: „Program podrške resocijalizaciji dece sa problemima u ponašanju – rezultati i izazovi“
11. decembar 2014. godine
IAN Međunarodna mreža pomoći i Gradski centar za socijalni rad u Beogradu organizovali su okrugli sto na kojem su predstavljena postignuća dvogodišnjeg zajedničkog projekta „OSTAVI DRUGAČIJI OTISAK NA SVET“ posvećenom resocijalizaciji dece sa problemima u ponašanju.
Okrugli sto Okrugli sto
 
Publikacije o medijskoj pismenosti
1. decembar 2014. godine
Nove publikacije Osnovni i Napredni kurs medijske pismenosti, razvijene u okviru projekta Multimedijalne akademije Telecentara.
Medijska pismenost
 

Evropska mreža digitalne inkluzije Unite-IT

1. decembar 2014. godine
Pozivamo sve organizacije koje u svom radu na bilo koji način koriste informaciono-komunikacione tehnologije za osnaživanje pripadnika ranjivih grupa u Srbiji da se priključe evropskoj mreži digitalne inkluzije UNITE-IT .
UniteIT logo
 
Poziv za osnivanje novih Multimedijalnih akademija Telecentara

16. oktobar 2014. godine
TMA konzorcijum poziva druge organizacije da osnuju vlastite Multimedijalne akademije Telecentara. Aplikacija je otvorena i besplatna za sve organizacije koje se bave obrazovanjem odraslih ili organizacije koje se bave medisjkom pismenošću.

TMA logo
 
Završna konferencija u okviru TMA projekta
26. septembar 2014. godine
Krajem septembra održana je završna konferencija u okviru TMA projekta. Pažnja je bila usmerena na predstavljanje projekta Telecentar Multimedijalna Akademija saradnicima i gostima konferencije i na diskusiju o medijskoj i informatičkoj pismenosti.
TMA Zagreb konferencija TMA Zagreb konferencija
 

Osvojite put na konferenciju Telecentara Evrope!

15. jul 2014. godine
Otvoren je poziv za podnošenje dobrih praksi i politika za godišnju UniteIT konferenciju (Zagreb, 24.-26. septembra)! Obezbeđen je smeštaj za sve one koji pošalju praksu ili politiku. Za najboljih pet praksi biće dodeljena dodatna nagrada u vidu granta za put.
UniteIT logo
 
Seminar o inovativnom pristupu deinstitucionalizaciji "Whole Life - Whole System"

8. jul 2014. godine
IAN Međunarodna mreža pomoći organizuje seminar o inovativnom pristupu deinstitucionalizaciji "Whole Life - Whole System", koji će se održati 8-10. jula u Novom Sadu u hotelu "Novi Sad" sa početkom u 10 časova. Seminar će voditi istaknuti eksperti Međunarodne mreže mentalnog zdravlja za saradnju IMHCN John Jenkins i Paul Baker.

IAN logo
 

26 Jun - UN Međunarodni dan podrške žrtvama torture

26.6.2014. godine
U četvrtak 26. juna 2014., povodom UN Međunarodnog dana podrške žrtvama torture, IAN Centar za rehabilitaciju žrtava torture će organizovati javni događaj ispred platoa Filozofskog fakulteta u Beogradu. Javni događaj će se održati u periodu od 14:00 do 20:00h. Aktivisti IAN-a će deliti materijale i publikacije građanima i upoznati ih sa problemima postojanja torture i nekažnjivosti počinilaca kao i sa radom Centra za rehabilitaciju žrtava torture, jedinog ovakve vrste u Srbiji. Pridružite nam se!

IAN logo
 
Osnaživanje žena kroz tehnologiju
09.06.2014. godine
U cilju smanjenja digitalnog jaza u Srbiji i osnaživanju žena kroz ekonomsku, socijalnu, edukativnu i psihološku podršku, IAN Telecentar kontinuirano pruža IT obuku za žene.
IWC 2014 sertifikati IWC 2014 sertifikati
 
Samohrane majke učestvuju u TMA projektu u Srbiji
2. jun 2014. godine
Pilotiranje TMA treninga počelo je u Srbiji. Ukupno 12 nezaposlenih samohranih majki je uključeno u osnovni trening iz medijske pismenosti.
TMA piloting TMA piloting
 
Podrška oporavku osoba sa mentalnim poteškoćama

9. jun 2014. godine
Sekcija za mentalno zdravlje IAN Međunarodne mreže pomoći počela je implementaciju projekta "Oporavak u zajednici - podrška oporavku osoba sa mentalnim poteškoćama i njihovo potpuno uključivanje u zajednicu". Projekat podržava Evropska unija.

IAN logo
 
Sastanak o uspostavljanju mehanizama za realizaciju vaspitnih naloga
09.06.2014. godine
U organizaciji Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu i IAN Telecentra održan je informativni sastanak o Podršci reformi maloletničkog pravosuđa.
IMG IMG
 
SOS telefon za žrtve poplave

19.05.2014. godine
Humanitarna organizacija IAN Trauma centar objavljuje SOS telefon za pružanje besplatne psihološke podrške žrtvama poplave. SOS telefon je: 011/ 2432-084. Naše radno vreme je od 9h - 16h svakog radnog dana.

IAN logo
 
IAN na novoj adresi

07.05.2014. godine
Sekcije IAN Međunarodne mreže pomoći Centar za rehabilitaciju žrtava torture i HIV - Mentalno zdravlje se nalaze na novoj adresi. Od sada nas možete posetiti u Ohridskoj 11, stan 2, na opštini Vračar (kod hrama Svetog Save). Novi broj telefona je 011/24 32 084.

IAN logo
 
Onlajn nedelja 2014
24.mart 2014. godine
Već petu godinu zaredom IAN Telecentar je nacionalni koordinator kampanje "Onlajn nedelja" za Srbiju. Onlajn nedelja je godišnja evropska digitalna kampanja koja uključuje i ohrabruje ljude da koriste nove tehnologije i Internet.
Onlajn nedelja 2014
 

Okrugli sto „Primeri dobre prakse među akterima u lokalnoj zajednici u radu sa decom i mladima u sukobu sa zakonom“

21.mart 2014. godine
IAN i Gradski centar za socijalni rad Beograd u okviru projekta "Ostavi drugačiji otisak na svet" organizovali okrugli sto koji je imao za cilj predstavljanje modela dobre saradnje u lokalnoj zajednici u oblasti socijalne zaštite.
Okrugli sto Okrugli sto
 

IAN Telecentar dobio licencu za dnevni boravak za decu sa problemima u ponašanju

21.mart 2014. godine
Edukativni odsek IANa, IAN Telecentar dobio je licencu za pružanje usluga dnevnog boravka za decu i mlade sa problemima u ponašanju u Dnevnom boravku IAN Telecentar u Đure Daničića 5.
skola racunara izlet
 
Besplatna edukacija za samohrane majke i žene žrtve nasilja
14. februar 2014. godine
Program profesionalnog usavršavanja za nezaposlene samohrane majke i žene žrtve nasilja dostupan je petu godinu za redom u organizaciji IAN u Beogradu.
 
Biblioteke za novo doba - Finalni izveštaj
14. februar 2014. godine
Projekat Biblioteke za novo doba realizovali su IAN i Gradska biblioteka iz Vinkovaca iz Hrvatske u saradnji sa 4 partnerske biblioteke iz Hrvatske i 3 iz Srbije.
slika VU Srebrni surferi 2013
 
Konferencija Prevencija torture i rehabilitacija žrtava

16-18. januar 2014. godine
Od 16 - 18. januara 2014. godine u hotelu Monte Casa u Petrovcu, Crna Gora, IAN organizuje međunarodnu konferenciju Prevencija torture i rehabilitacija žrtava.

IAN logo
 
Svečana dodela sertifikata

16. decembar 2013. godine
Tokom ove godine u okviru projekta „Obrazovanjem do bolje zapošljivosti i bolje budućnosti" koji podržava Međunarodni klub žena osnaženo je preko 50 žena.

IWC sertifikati IWC sertifikati
 
Srebrni surferi 2013
30. oktobar 2013.godine
Tradicionalno i ove godine održano je takmičenje za bake i deke i njihove unuke u snalaženju na Internetu i u radu na računaru. Finalno takmičenje Srebrni surferi  održano je u Narodnoj biblioteci u Kuli u okviru prekograničnog projekta Biblioteke za novo doba.
Srebrni surferi 2013 Srebrni surferi 2013
 
Saradnja regionalnih nacionalnih mehanizama za prevenciju torture NPM
28. maj 2013. godine
IAN je u okviru projekta "Zajedno protiv torture" podržao organizaciju dva seminara sa međunarodnim učešćem u cilju izgradnje kapaciteta Zaštitnika građana za obavljanje poslova NPM.
Zajedno protiv torture Zajedno protiv torture
 
Drugi skup partnera projekta Multimedijalna Akademija Telecentara
27. maj 2013. godine
Na sastanku se govorilo o dostignućima i budućim aktivnostima projekta kao i mogućnosti da se predstavi projekat učesnicima Globalne Telecentar.org konferencije Spark 2013. koja je organizovana u Granadi odmah posle sastanka.
TMA meeting TMA meeting
 
Radionica "eBibliotekar/eKnjižničar – savremene biblioteke kao telecentri"
24. maj 2013. godine
Radionica eBibliotekar/eKnjižničar održana je 24. maja u Gradskoj biblioteci "Dr Đorđe Natošević" u Inđiji u okviru projekta Biblioteke za novo doba koji zajednički vode IAN Međunarodna mreža pomoći iz Beograda i Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci.
indjija radionica indjija radionica
 
Održan fudbalski turnir Daj gol za budućnost
19. maj 2013. godine
Kao deo projekta Ostavi drugačiji otisak na svet IAN je organizovao fudbalski turnir Daj gol za budućnost uz podršku nemačke fondacije Schüler Helfen Leben.
SHLTurnir SHLTurnir
 
Radionica "Interkulturalni dijalog kroz književnost za decu"
15. maj 2013. godine
Treća u nizu radionica u okviru prekograničnog projekta „Biblioteke/Knjižnice za novo doba" održana je u Gradskoj knjižnici Vukovar 15. maja 2013. godine pod nazivom „Interkulturalni dijalog kroz književnost za decu".
slika VU slika VU
 
Umrežavanje biblioteka i predstavljanje projekta na Sajmu zdravlja u Vinkovcima
20. april 2013. godine
Projekat Biblioteke/Knjižnice za novo doba imao je svoj štand na Sajmu zdravlja u Vinkovcima sa različitim knjigama i drugim materijalima iz svih gradova čije biblioteke učestvuju u projektu.
Vinkovci sajam Vinkovci sajam
 
IANov Edukativni odsek na novoj lokaciji
april 2013. godine
Od 1. maja 2013. godine IAN Telecentar se nalazi na novoj adresi Đure Daničića 5, tel: 011/ 3229 732. Pogledajte detaljnu mapu ovde
 
Onlajn nedelja 2013.
mart 2013. godine
IAN organizuje Onlajn nedelju od 18. do 24. marta sa ciljem promovisanja pismenosti u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.
 

Besplatna edukacija za samohrane majke i žene žrtve nasilja

februar 2013. godine
Uz podršku Međunarodnog kluba žena , IAN već četvrtu godine zaredom obezbeđuje besplatne obuke za samohrane majke i žene žrtve nasilja. Program obuhvata paket kurseva čiji je cilj povećanje šansi za pronalaženje posla
international women's club - belgrade
 

Predstavljena Platforma o saradnji organizacija civilnog društva u prevenciji torture

7. februar 2013. godine
U organizaciji Međunarodne mreže pomoći IAN, predstavljena je Platforma o saradnji organizacija civilnog društva u obavljanju poslova nacionalnog mehanizma za prevenciju torture NPM
 
Biblioteke za novo doba
decembar 2012. godine
Sa ciljem da se podrže biblioteke u Srbiji i Hrvatskoj da budu moderni centri znanja u svojim lokalnim zajednicama IAN Međunarodna mreža pomoći iz Beograda i Gradska knjižnica i čitaonica iz Vinkovaca započele su 1. novembra projekat Biblioteke za novo doba .
 
IAN dao komentare na Nacrt zakona o zaštiti osoba sa mentalnim smetnjama
decembar 2012. godine
Tim Međunarodne mreže pomoći IAN, Grupa za mentalno zdravlje, pripremio je analizu i komentare na Nacrt zakona o zaštiti osoba sa mentalnim smetnjama koje je Ministarstvo zdravlja Republike Srbije predstavilo javnosti u oktobru tekuće 2012 godine.
IAN logo
 
Koordinacioni sastanak projekta Multimedijalna Akademija Telecentara

20. i 21. novembar 2013. godine

Na kooridnacionom sastanku održanom u Temišvaru 8 predstavnika konzorcijuma je razgovaralo o projektu Multimedijalna Akademija Telecentara koji uključuje razvoj novog programa medijske pismenosti za početnike i naprednije korisnike novih medijskih tehnologija.

TMA projekat TMA projekat
 
Prvi koordinacioni sastanak projekta UniteIT

19. i 20. novembar 2012. godine

Na prvom koordinacionom sastanku održanom u Temišvaru 9 predstavnika konzorcijuma je razgovaralo o projektu UniteIT koji podstiče razmenu iskustava i zajedničke akcije u cilju podizanja svesti o digitalnom jazu i njegovom prevazilaženju.

 

6. novembar 2012. godine

Povodom početka projekta "Ostavi drugačiji otisak na svet " IAN je 6. novembra 2012. održao konferenciju za novinare na kojoj je predstavljen cilj projekta i aktivnosti u naredne dve godine trajanja projekta.

 
Ostavi drugačiji otisak na svet

oktobar 2012. godine

IAN je uz podršku nemačke fondacije Schuler Helfen Leben započeo projekat "Ostavi drugačiji otisak na svet."

 
Kursevi računara na 3D Olimpijadi

1. - 3. oktobar 2012. godine

I ove godine je IAN Telecentar, na poziv organizatora, održao kurs računara u okviru V Olimpijade sporta, zdravlja i kulture trećeg doba u Sokobanji od 01. do 03. oktobra 2012. godine

 
Srebrni surferi: Finalno takmičenja

15. septembar 2012. godine

Drugu godinu zaredom 15. septembra 2012. u Beogradu održano je takmičenje za bake, deke i njihove unuke u snalaženju na Internetu i u radu na računaru, a takmičarske parove činili su baka ili deka stariji od 55 godina sa unukom mlađim/mlađom 13 godina.

 
Saopštenje povodom slučaja ubistva u Pravoslavnom centru za bolesti zavisnosti

8. avgust 2012. godine

IAN Centar za rehabilitaciju žrtava torture povodom slučaja ubistva štićenika Pravoslavnog centra za bolesti zavisnosti "Sretenje" u Jadranskoj Lešnici, oštro osuđuje inertnost države koja je dopustila da se desi ubistvo i pored višegodišnjih saznanja o nasilju koje je Branislav Peranović sa svojim saradnicima sprovodio u centrima kojima je rukovodio.

26. jun - Međunarodni dan UN-a za podršku žrtvama torture

jun 2012. godine

Povodom 26. juna, Međunarodnog dana UN-a za podršku žrtvama torture - IAN u saradnji sa nezavisnim državnim organima i nevladinim organizacijama sprovešće niz događaja kako bi upozorila stručnu i opštu javnost na problem torture u našem društvu

Srebrni surferi

1. jun 2012. godine

Kao deo kontinuiranog angažovanja na promociji digitalnog opismenjavanja IAN ovog leta sprovodi projekat "Srebrni surferi" sa ciljem promocije i unapređenja korišćenja informicionh komunikacionih tehnologija među jednom od grupa stanovnika koji su najviše digitalno isključeni u Srbiji, a to su stariji.

Monitoring poseta psihijatrijskoj bolnici u Novom Kneževcu

mart 2012. godine

Tim Nacionalnog mehanizma za prevenciju torture, zadužen za sistematsko praćenje stanja u psihijatrijskim ustanovama, obavio je dvodnevnu monitoring posetu specijalnoj psihijatrijskoj bolnici "Sveti Vračevi" u Novom Kneževcu, 29. i 30. marta 2012.

IAN postao deo Nacionalnog mehanizma za prevenciju torture

februar 2012. godine

Odlukom Zaštitnika građana, Međunarodna mreža pomoći IAN izabrana je da bude deo Nacionalnog mehanizma za prevenciju torture, zadužena za sistematsko praćenje stanja u psihijatrijskim institucijama.

Računarsko opismenjavanje u ženskom zatvoru u Požarevcu

novembar 2011. godine

IAN je počeo da sprovodi kurseve računara za grupu zatvorenica u zatvoru u Požarevcu.

Kursevi računara za Olimpijce Trećeg doba

1. oktobar 2011. godine

Da su i u trećem dobu željni znanja i hrabri da se uhvate u koštac sa najsavremenijim informaciono-komunikacionim tehnologijama pokazali su polaznici u okviru IV Olimpijade sporta, zdravlja i kulture trećeg doba.

26. jun - Međunarodni dan borbe protiv torture

24. jun 2011. godine

IAN I CZKD vas pozivaju na umetnički događaj i okrugli sto povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv torture pod sloganom "Svet bez torture"

Finalno takmičenje: Super sajber timovi baka, deka i unuka

18. jun 2011. godine

Održano je nesvakidašnje takmičenje za bake, deke i njihove unuke. Parovi koje su činili baka ili deka stariji od 55 godina sa unukom mlađim/mlađom od 13 godina nadmetali su se u snalaženju na Internetu i u radu na računaru

Integrisani servisi za zaštitu mentalnog zdravlja i socijalnu zaštitu za model region

maj, jun 2011. godine

IAN organizuje seriju akreditovanih trening programa iz oblasti zaštite mentalnog zdravlja u zajednici - Osnovni principi zaštite mentalnog zdravlja u zajednici i Multi-disciplinarni timski rad i Case-managament (vođenje slučaja) u zaštiti mentalnog zdravlja u zajednici.

Međunarodna konferencija
Klikni ka Evropi: Uključenost u informaciono društvo - nova prilika ili novi jaz

24. i 25. maj 2011. godine

Cilj ove konferencije bio je promovisanje i doprinošenje digitalnoj inkluziji ljudi (pre svega ranjivih grupa), preduzeća i zajednica u Srbiji.

Prva PLHIV konferencija u Srbiji

25. mart 2011. godine

Unija organizacija Srbije koje se bave zaštitom ljudi koje žive sa HIV-om održala je na Paliću u periodu od 23. do 25. marta 2011. godine "1. PLHIV konferenciju u Srbiji", koja se smatra i za prvu konfereciju ove tematike i vrste u regionu.

Pametan klik za bezbednost dece na Internetu

februar 2011. godine

Osmi februar 2011. godine je Međunarodni dan bezbednosti na Internetu . Povodom ovog dana, a u sklopu IAN-ovog projekta Klikni ka Evropi sprovodimo kampanju posvećenu povećanju bezbednosti dece na Internetu.

logo Bezbedna deca na Internetu
e-Inkluzija ranjivih grupa

29.-30. septembar 2010. godine

IAN i Esplai organizuju dvodnevnu radionicu e-Inkluzija ranjivih grupa, prvu od četiri radionice koje će biti organizovane u okviru projekta Klikni ka Evropi, koji podržava Evropska unija.

Arhiva aktuelnosti >>  
 
 
Loading
 


Početna
| O nama | Odseci | Publikacije | Događaji | Kontakt

Sva autorska prava su zaštićena © 2007 Međunarodna mreža pomoći, Beograd, Srbija
Dok drugačije nije označeno, celokupan sadržaj koji se pojavljuje na ovoj Internet prezentaciji je zaštićen autorskim pravima koja pripadaju IAN Međunarodnoj mreži pomoći. Nije dozvoljeno korišćenje logoa, imena, tekstova i slika sa ovog sajta, ukoliko ne postoji prethodno pisano ovlašćenje od IAN Međunarodne mreže pomoći.