English Français
 
  Početna > Događaji > Koordinacioni sastanak na projektu Multimedijalna Akademija Telecentara
       
 

Projekat UniteIT je ko-finansiran od strane EU Life Long Learning Programa (Grundtvig program - Multilateralne mreže).

 
samo po ian.org.rs  
 
po celom web-u
 
.

 

 

 

Prvi koordinacioni sastanak na projektu UniteIT
20. - 21. novembar 2012. godine

IAN učestvuje od 1. novembra u evropskom projektu u partnerstvu s Telecentre-Europe i još šest njenih organizacija članica. Telecentre Multimedia Academy je dvogodišnji projekt koji uključuje razvoj novog programa medijske pismenosti za početnike i naprednije korisnike novih medijskih tehnologija. Projekt će biti finansiran u okviru EU programa celoživotnog učenja i to Grundtvig dela programa za obrazovanje odraslih.

     

Od 20.-21. novembra je održan inicijalni projektni sastanak u Temišvaru na kojem su projektni partneri prezentovali planove realizacije projektnih aktivnosti. Latvian Information and Communications Technology Association - LIKTA će biti odgovorna za izradu komparativne studije o postojećim programima i potrebama za programima medijske pismenosti za odrasle.

 
     

Telecentar iz Zagreba je nositelj razvoja kurikuluma za početni i napredni program medijske pismenosti koji će osim osnovnih kompetencija multimedijske produkcije uključiti i razvoj komunikacijskih i preduzetničkih veština. Aktivnosti izrade dva nova udžbenika koordinisaće Esplai Foundation iz Španije, a pilot istraživanje novih obrazovnih programa za odrasle će koordinirati Educating for an Open Society Foundation EOS iz Rumunije.
Nakon pilotiranja sledi revizija, odnosno eventualna izmjena kurikuluma i udžbenika za koju će ponovo biti zadužen Telecentar iz Zagreba. Langas i Ateiti - Window to the Future iz Litvanije će koordinisati diseminacijske aktivnosti, dok će International Aid Network - IAN brinuti za održivost projektnih rezultata. Evaluaciju projekta će organizovati Foundation for Development of Democratic Rights - Demnet iz Mađarske, a Telecentre-Europe će kao nositelj projekta biti zadužen za projektno upravljanje.

Ostale povezane vesti:

Dodatne informacije:

Za sve dodatne informacije molim vas obratite se Ivanu Stojiloviću, ,
IAN-Međunarodna mreža pomoći, Đure Daničića 5, Beograd, 011 3229 732.

 

 


Početna
| O nama | Odseci | Publikacije | Događaji | Kontakt

IAN Međunarodna mreža pomoći, Admirala Geprata 10, 11000 Beograd, 011/ 7617 197 i 011/ 7617 205,

Sva autorska prava su zaštićena © 2007 Međunarodna mreža pomoći, Beograd, Srbija
Dok drugačije nije označeno, celokupan sadržaj koji se pojavljuje na ovoj Internet prezentaciji je zaštićen autorskim pravima koja pripadaju IAN Međunarodnoj mreži pomoći. Nije dozvoljeno korišćenje logoa, imena, tekstova i slika sa ovog sajta, ukoliko ne postoji prethodno pisano ovlašćenje od IAN Međunarodne mreže pomoći.

Pocetna strana