O projektu Specijalni događaji Međunarodni dan podrške žrtvama torture 2009 - Bosna i Hercegovina
 
 

 Projekat finansira Evropska komisija kroz program Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava (EIDHR)


Projekat sufinansira Dobrotvorni fond Ujedinjenih nacija za žrtve torture (UNVFVT)

 

 

 

 

 

 

 

 

Loading

 

 

Obeležen Dan podrške žrtvama torture u Centrima u BiH
26.jun 2009. godine

U sklopu projekta, novoosnovani Centar za rehabilitaciju žrtava torture Trebinje je povodom 26. juna, Međunarodnog dana podrške žrtvama torture, organizovao basket turnir sa motom "Zajedno protiv torture". Na turniru je učestvovalo 12 ekipa koje su činili dečaci uzrasta do 16 godina. Cilj ove akcije je bio da se skrene pažnja javnosti na neophodnost borbe protiv torture i potrebu da se žrtvama pruži pomoć i podrška. Na prostoru Hercegovine živi veliki broj ljudi koji su u toku prethodnog rata bili zatočeni u brojnim logorima širom Bosne i Hercegovine i Hrvatske, gde su doživeli razne vrste torture. Podršku mladim košarkašima dali su i bivši logoraši.

Centar za rehabilitaciju žrtava torture uspostavljen kao deo projekta "Sveobuhvatni program rehabilitacije žrtava torture u Srbiji i Bosni i Hercegovini" u okviru Doma zdravlja Milići je, u okviru kampanje ZAJEDNO PROTIV TORTURE organizovao takmičenje u crtanju za decu osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta na temu Zajedno protiv torture . Tri najbolja rada su nagrađena, pri čemu je prva nagrada bio DVD plejer, druga MP4 plejer, a treća komplet albuma za slike. Takmičenje je pratila ulična svirka na akustičnoj gitari. Akcija je organizovana u saradnji sa Omladinskim Savjetom Milići.

Na istom mestu je bio postavljen i štand na kom su se delili promotivni materijali i flajeri.

 

 
Ova web prezentacija sačinjena je uz finansijsku pomoć Evropske unije.
Za sadržinu ove web prezentacije odgovoran je isključivo IAN i ni pod kakvim okolnostima se ne može smatrati da odražava stavove Evropske unije.
 
 


O projektu | Partneri | Usluge za korisnike | Edukacije | Specijalni događaji | Linkovi | Kontakt

IAN Međunarodna mreža pomoći, Admirala Geprata 10, 11000 Beograd, 011/ 7617 197 i 011/ 7617 205,

Sva autorska prava su zaštićena © 2007 Međunarodna mreža pomoći, Beograd, Srbija
Dok drugačije nije označeno, celokupan sadržaj koji se pojavljuje na ovoj Internet prezentaciji je zaštićen autorskim pravima koja pripadaju IAN Međunarodnoj mreži pomoći. Nije dozvoljeno korišćenje logoa, imena, tekstova i slika sa ovog sajta, ukoliko ne postoji prethodno pisano ovlašćenje od IAN Međunarodne mreže pomoći.