English Français
 
  Početna > Događaji > Onlajn nedelja 2013 > Utisci sa Onlajn nedelje 2013 > Gradska biblioteka "Karlo Bijelicki" Sombor
       
 

 

 
samo po ian.org.rs  
 
po celom web-u
 
.

 

 

 

Onlajn nedelja u Gradskoj biblioteci Karlo Bijelicki Sombor

Somborska biblioteka učestvovala je u programu Onlajn nedelja koja je širom Evrope organizovana od 18.do 24. marta, sa ciljem da se što više ljudi uvede u svet informacionih tehnologija i stekne e-veštine.
Na internet adresama www.biblioso.org.rs i www.biblionica.rs aktiviran je baner E-Virtouz i brojač učestvovanja/učesnika u Onlajn nedelji . Brojač je registrovao sve koji su u toku Onlajn nedelje kliknuli na njega i odgovorili na nekoliko pitanja. Pomoću E-Virtouza mladi su testirali svoje IT veštine i upoznali se sa značajem poznavanja informaciono-komunikacionih tehnologija u poslovnom okruženju. U saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Sombor, 19. marta, organizovana je Radionica Računari i internet za naše starije sugrađane koji su se prvi put susreli sa korišćenjem interneta i računara.

 


Bibliotekari su davali upustva za učešće u Onlajn nedelji uz objašnjenje o smislu kampanje. Korisnicima su predočene internet adrese relevantnih sajtova sa sadržajima iz oblasti bibliotečko-informacione delatnosti i digitalne produkcije. Takođe su davana upustva za korišćenje Onlajn kataloga i vodiča Moja biblioteka .
Sve navedene aktivnosti u trajanju Onlajn nedelje bile su istaknute na panou Pozajmnog odeljenja.
Na Dečjem odeljenju organizovane su radionice: Ebart - medijski arhiv za učenike srednjih škola i Bezbednost na Internetu i E-učenje: Igraj se, zabavi i nauči za decu mlađeg uzrasta.
Prezentovan je Ebart - medijski arhiv, učenicima somborskih srednjih škola koji su se upoznali sa izgledom i načinom rada na sajtu Ebart (http://www.arhiv.rs/). Takođe im je dato uputstvo za korišćenje Onlajn kataloga i vodiča Moja biblioteka .

 


Učesnicima radionice Bezbednost na Internetu , učenicima drugog razreda Osnovne škole Bratstvo jedinstvo i Dositej Obradović , prikazana je prezentacija o sigurnom korišćenju interneta i društvenih mreža. Na radionici E-učenje: Igraj se, zabavi i nauči prof. dr Slavoljub Hilčenko prezentovao je problemske i praktične zadatke na računaru, koji prate nastavne predmete (Matematiku, Srpski jezik, Svet oko nas, Muzičko i Likovnu kulturu).

Pogledajte utiske iz drugih organizacija:

     

Pogledajte rezultate iz 2012., 2011. i 2010. godine

 

 


Početna
| O nama | Odseci | Publikacije | Događaji | Kontakt

IAN Međunarodna mreža pomoći, Admirala Geprata 10, 11000 Beograd, 011/ 7617 197 i 011/ 7617 205,

Sva autorska prava su zaštićena © 2007 Međunarodna mreža pomoći, Beograd, Srbija
Dok drugačije nije označeno, celokupan sadržaj koji se pojavljuje na ovoj Internet prezentaciji je zaštićen autorskim pravima koja pripadaju IAN Međunarodnoj mreži pomoći. Nije dozvoljeno korišćenje logoa, imena, tekstova i slika sa ovog sajta, ukoliko ne postoji prethodno pisano ovlašćenje od IAN Međunarodne mreže pomoći.

Pocetna strana