Jezik

 

Najnovije vesti:
Pogledaj Arhivu

 

Press office

PRESS RELEASE

UNMIK

SAOPSTENJE ZA JAVNOST

UNMIK/PR/1385

Ponedeljek, 4. jul 2005.

UNMIK, UNDP i Ministarstvo za zajednice i povratak (Privremene institucije samouprave) potpisali Memorandum o razumevanju u okviru podrske povratku na Kosovo

PRISTINA - Kilian Kleinschmidt, VD Direktor UNMIK-ove Kancelarije za povratak i zajednice (ORC), Kristina Rot, sef UNDP-a na Kosovu, i Ministar za zajednice i povratak (MCR) Slavisa Petkovic danas su potpisali Memorandum o razumevanju , kojim se definisu modaliteti saradnje u sprovodenju Programa za povratak na Kosovo koji podržava vlada.

"Danasnje potpisivanje memoranduma predstavlja veoma važan korak u pogledu saradnje izmedu UNMIK-a, UNDP-a i Ministarstva za zajednice i povratak u vezi sa pitanjem povratka. On je dosao u važnom trenutku kada oko 20 multisektorskih projekata za povratak, odobrenih od strane razlicitih Opstinskih radnih grupa sirom Kosova, spremno ceka sprovodenje, a mnoga IRL cekaju da se vrate kroz te projekte", rekao je Kilian Kleinschmidt.

Ovaj Memorandum obezbeduje okvir za implementaciju projekta "Održiva Partnerstva za pomoc povratku na Kosovo (SPARK)" u vrednosti od €8,800,000 koji su izdvojeni iz Konsolidovanog budžeta K osova .

Taj novi program spaja u sebi prethodni prjekat "Pomoc vlade za povratak raseljenih (GAR)" i program "Brzo reagovanje za podrsku povratnicima (RRRF)" i omogucice sprovodenje projekata za povratak koji obuhvata niz specificnih aktivnosti kojima se pomaže organizovani i spontani povratak na Kosovo.

nazad

O nama | Realizacija | Kontakt | © 2004 Međunarodna mreža pomoći (IAN)