English Français
 
  Početna > Edukativni odsek > Škola računara > Napredni kursevi
       
 
Edukativni odsek
Aktivnosti
Škola računara
Osnovni kursevi
Napredni kursevi
Web dizajn kursevi
Kursevi grafičkog dizajna
Škola engleskog jezika
Škola socijalnih veština
Škola preduzetništva
Iznajmljivanje IT učionice
Cenovnik i prijava za kurseve

 

 
samo po ian.org.rs  
 
po celom web-u
 
.

 

 

 

ecdl logo Škola računara - Napredni ECDL kursevi

IAN Telecenatar prva nevladina organizacija u Srbiji koja je dobila status Naprednog ECDL test centra.

Advanced (unapređeni) ECDL je novi program višeg nivoa koji potvrđuje temeljno poznavanje suštinskih ECDL elemenata. Osmišljen kao nadogradnja ECDL sertifikata, Unapređeni ECDL predstavlja logičnu progresiju za one koji su već dobili osnovni ECDL sertifikat i koji žele da dalje unapređuju svoje znanje i vestine, kao i da demonstriraju svoju sposobnost za upotrebu kompjutera na višem nivou.

Unapređeni ECDL je intenzivni program za koji kandidat dobija sertifikat višeg nivoa, nakon što uspešno završi sve module. Napredni ECDL obuhvata sledeće oblasti:

Lansiran 4. aprila 2003. god. u Dablinu, Unapređeni ECDL je uveden kao reakcija na zahteve tržišta i već je 32000 kandidata sirom sveta dobilo ovaj sertifikat.

Kao sto i samo ime govori, nastavni program za Unapređenu grupu modula je na višem nivou u odnosu na nivo znanja i veština koji je sadržan u modulima osnovnog ECDL nastavnog programa.

Značenje Unapređenog nivoa ovih modula ukazuje na to da su kandidati već temeljno savladali određene vestine i stekli određeno znanje iz osnovnog ECDL nastavnog programa i sada su spremni da predu na visi nivo.

Sadržaj Unapređenog ECDL nastavnog programa razvijao se uz doprinos ECDL-F ekspertskih radnih grupa, koje čine profesionalci iz oblasti IT i kroz konsultacije sa provajderima kurs materijala i krajnjim korisnicima.

Unapređeni ECDL pomaže ljudima da potpuno iskoriste širok spektar mogucnosti različitih aplikacija. Po završetku programa, kandidati ce dobiti sertifikat da su stručni u upotrebi ovih aplikacija.

Napredni modul 3 Napredni Word: obrada teksta
 
Opis modula Modul AM3 -Obrada teksta, napredni nivo zahteva od kandidata korišćenje aplikacije za obradu teksta kako bi kreirao dokumente sa naprednim mogućnostima. Kandidat će biti osposobljen za efikasnije korišćenje aplikacije i kreiranje dokumenata sa naprednim mogućnostima obrade teksta, ilustrujući upotrebu naprednih tipografskih opcija, mogućnosti oblikovanja i strukture, uključujući tabele, obrasce i garfiku. Kandidat zna upotrebljavati alate poput makronaredbi i izvesti operacije objedinjene(kombinovane) pošte (mail merge) u okviru aplikacije za obradu teksta.
Trajanje 20 školskih časova
Program Word
Polaznici Naziv napredna obrada teksta podrazumeva da je kandidat već savladao znanja i veštine predviđene nastavnim planom za ECDL Modul 3.
Preuzmite

 

Napredni modul 4 Napredni Excel: tabelarne kalkulacije
 
Opis modula Modul AM4 - Tabelarne kalkulacije, napredni nivo zahteva od kandidata korišćenje aplikacije za tabelarne kalkulacije kako bi kreirao dokumente sa nekim naprednim mogućnostima. Kandidat će biti osposobljen za efikasnije korišćenje aplikacije na većem nivou od osnovnog. Kandidat će biti osposobljen za uređivanje i doradu numeričkih, tekstualnih i grafičkih podataka, za razvrstavanje, povezivanje i izvlačnje potrebnih podataka. Upotreba naprednih mogućnosti uređivanja i prezentacije podataka u grafikonima je još jedna sposobnost kandidata nakon polaganja ovog modula.Kandidat mora ovladati funkcijama poput onih funkcija povezanih sa logičkim, statističkim i matematičkim operacijama. Kandidat mora savladati upotrebu dostupnih alata za reviziju i nadzor nad formulama, te mora znati snimiti i pokrenuti jednostavne makronaredbe.
Trajanje 20 školskih časova
Program Excel
Polaznici Naziv Napredne tabelarne kalkulacije podrazumeva da je kandidat već savladao znanja i veštine predviđene nastavnim planom za ECDL Modul 4.
Preuzmite

 

Napredni modul 5 Napredni Access: baze podataka
 
Opis modula Modul AM5 - baze podataka, napredni nivo, podrazumeva da kandidat efektivnije radi u odnosu na osnovni nivo, i da je u mogućnosti da realizuje potencijale koje pruža aplikacija baze podataka. Kandidat bi trebao da bude u mogućnosti da koristi bazu podataka za organizaciju, izvođenje (extract), kratak pregled i izveštaj na osnovu podataka što se smatra veštinom naprednog upravljanja podacima. Kandidat treba da razume raznolikost načina (različite načine) na koje podaci mogu biti povezani i organozovani. Pored toga kandidat treba da pokrene i snimi jednostavne makro naredbe i da ubaci, izbaci i linkuje podatke.
Trajanje 20 školskih časova
Program Access
Polaznici Viši nivo predviđa da je kandidat savladao znanje i veštine predviđene nastavnim planom za ECDL modul 5, verzija 4.0 i prethodne.
Preuzmite

 

Napredni modul 6 Napredni Powerpoint: prezentacije
 
Opis modula Modul AM6, prezentacije, viši nivo, podrazumeva da kandidat razume osnovne oblasti kada je u pitanju planiranje i dizajn prezentacija. Kandidat će biti u mogućnosti da efektivnije radi u odnosu na osnovni nivo, i da realizuje potencijale koje pruža aplikacija prezentacije. Kandidat bi trebao da bude u mogućnosti da realizuje najveći potencijal alata prezentacije i da izvodi izlazne podatke koristeći napredno formatiranje i layout tehnike, kao i da koristi efekte multimedije. Kandidat će biti u mogućnosti da kreira napredne dijagrame/grafikone i da poboljša prezentaciju koristeći alate crteža i image-a. Kandidat će takođe biti u mogućnosti da kreira i koristi makro naredbe unutar aplikacije prezentacije.
Trajanje 20 školskih časova
Program Powerpoint
Polaznici Viši nivopodrazumeva da je kandidat savladao znanje i veštine predviđene nastavnim planom za ECDL modul 6, verzija 4.0 i prethodne.
Preuzmite

Preuzeto sa sajta ECDL Srbija

 

 


Početna
| O nama | Odseci | Publikacije | Događaji | Kontakt

IAN Međunarodna mreža pomoći, Ohridska 11 i Đure Daničića 5, 11000 Beograd,

Sva autorska prava su zaštićena © 2007 Međunarodna mreža pomoći, Beograd, Srbija
Dok drugačije nije označeno, celokupan sadržaj koji se pojavljuje na ovoj Internet prezentaciji je zaštićen autorskim pravima koja pripadaju IAN Međunarodnoj mreži pomoći. Nije dozvoljeno korišćenje logoa, imena, tekstova i slika sa ovog sajta, ukoliko ne postoji prethodno pisano ovlašćenje od IAN Međunarodne mreže pomoći.

Pocetna strana