English Français
 
  Početna > Zdravstveni odsek > Centar za rehabilitaciju žrtava torture i traume > Aktivnosti > Predstavljanje i zastupanje > Kampanja obeležavanja Međunarodnog dana podrške žrtvama torture
       
 
Centar za rehabilitaciju žrtava torture i traume
Istorijat
Ciljevi CRŽT
Aktivnosti
  Psihosocijalna rehabilitacija
  Predstavljanje i zastupanje
    Okrugli stolovi o prisilnoj mobilizaciji izbeglica
    Inicijativa Vrhovnom sudu Srbije
    Kreiranje novog krivičnog zakona Srbije
    Kampanja obeležavanja Međunarodnog dana podrške žrtvama torture
    Zagovaranje za implementaciju OPCAT-a
  Istraživanja i publikacije
Specijalni programi
Umrežavanje i donatori

 

 
samo po ian.org.rs  
 
po celom web-u
 
.

 

 

 

Kampanja obeležavanja Međunarodnog dana podrške žrtvama torture

 

Od 2001. IAN CRŽT učestvovao je u globalnoj kampanji povodom obeležavanja 26. juna, UN Međunarodnog dana podrške žrtvama torture . Tim povodom organizujemo razne javne događaje (performanse, peticije), emituje se TV spot, javne debate, predavanja, okrugli stolovi, konferencije za štampu i izdavanje knjiga. 2006. godine zajedno sa International Rehabilitation Council for Torture Victims (IRCT), IAN je započeo medijsku kampanju protiv torture. IAN je uspeo da ispregovara sa lokalnim TV stanicama i napravi dogovor sa dve stanice da podrže našu ideju promovisanja borbe protiv torture.

Tokom 24., 25. i 26. juna, dve TV stanice - TV Pink i TV B92 (obe na nacionalnim frekvencijama) - emitovale su međunarodni spot posvećen 26. junu pod nazivom koji nam je IRCT poslao. TV spot se završava informacijom o IAN Centru za rehabilitaciju žrtava torture.


 

Glavni događaj je organizovan je 26. juna. IAN je organizovao konferenciju za štampu koja je održana u bioskopu . Konferencija je počela emitovanjem IRCT TV spota. Jedna od glavnih tema konferencije bila je publikacija pod nazivom kako bi se podigla svest šire javnosti o problemu prisilne mobilizacije izbeglica.

Najskorija konferencija za štampu, 26. juna 2007. organizovana je kako bi se predstavio rad IAN CRŽT i još jednom skrenula pažnja javnosti na problem torture i potrebe za rehabilitacijom žrtava torture. Ova prilika je takođe iskorišćena da predstavi projekat i predstavljanje Istambulskog protokola javnosti kao međunarodno priznat instrument za adekvatno i efikasno istraživanje i dokumentovanje slučajeva torture. Projekat će se razvijati u pet zemalja u 2007/2008, od kojih je jedna Srbija. IAN CRŽT je uključen u ovaj projekat kao nacionalni koordinator za Srbiju.

 

 


Početna
| O nama | Odseci | Publikacije | Događaji | Kontakt

IAN Međunarodna mreža pomoći, Admirala Geprata 10, 11000 Beograd, 011/ 7617 197 i 011/ 7617 205,

Sva autorska prava su zaštićena © 2007 Međunarodna mreža pomoći, Beograd, Srbija
Dok drugačije nije označeno, celokupan sadržaj koji se pojavljuje na ovoj Internet prezentaciji je zaštićen autorskim pravima koja pripadaju IAN Međunarodnoj mreži pomoći. Nije dozvoljeno korišćenje logoa, imena, tekstova i slika sa ovog sajta, ukoliko ne postoji prethodno pisano ovlašćenje od IAN Međunarodne mreže pomoći.

Pocetna strana